Българската търговско-промишлена палата обявява началото на партньорство с Института за

...
Българската търговско-промишлена палата обявява началото на партньорство с Института за
Коментари Харесай

България е на 53-то място от 64 държави по конкурентоспособност

Българската търговско-промишлена палата афишира началото на партньорство с Института за развиване на мениджмънта посредством публикуването на проучването за международната конкурентоспособност на IMD през 2021 година, в което тя директно взе участие посредством подготовката на цялостното изследване на територията на страната, селекцията от компании и организации.

 

Световната ранглиста за конкурентоспособност на IMD годишно класира стопанските системи на 64 страни по света и прави оценка готовността на всяка страна за нейния разцвет. Публикуваните данни дават информация за икономическия напредък и конкурентоспособността.

Тазгодишните резултати сложиха България на 53-то място от общо 64 страни. Страната демонстрира спад с пет позиции по отношение на 2020-а, както и предходните няколко години.

Според IMD, основните провокации пред България през 2021 година са свързани с политическата неустойчивост, невисок % на имунизации против COVID-19, лимитирано разпространяване на решенията за електронно държавно управление, високи енергийни разноски за бизнеса, изоставащо качество на университетското обучение, съпроводени с ниски разноски за научноизследователска и развойна активност, както и непрекъснат проблем с корупцията.

От промишлената палата означават, че страната ни се е класира удивително добре в подкатегориите „ Икономическа успеваемост “ и „ Ефективност на държавното управление “, където по показателите на „ цените “ заемат осмо място и 18-то място в „ данъчната политика “. Най-лошата оценка на България е в подкатегорията „ Бизнес успеваемост “, където страната е класирана на 61-во място, както и за подкритерия „ пазар на труда “, по този начин и за „ управническите практики “.

Институтът за развиване на мениджмънта (IMD) е швейцарска самостоятелна академична институция, учредена преди 75 години. В продължение на девет години, той е класиран в Топ 3 на годишното световно класиране на Executive Education на FT. Основната му цел е да развие водачи, искащи да трансформират организациите и да допринесат за обществото.

За да получите по-подробна информация за годишника на IMD и цялостното показване на България, вижте  .
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР