Българската федерация по плувни спортове отчете 2017-а като една от

...
Българската федерация по плувни спортове отчете 2017-а като една от
Коментари Харесай

Българската федерация по плуване отчете успешна 2017 година

Българската федерация по плувни спортове регистрира 2017-а като една от най-успешните години. Това сподели генералният секретар Таня Богомилова. Според нея триумфите се дължат значително на достиженията на Антъни Иванов.

Младият плувец се класира във финала на 200 метра бътерфлай на международното състезание в Будапеща още в първия си сезон при мъжете. На международното състезание за юноши в Индианаполис 18-годишният Иванов завоюва бронзов орден.

" Трябва да почитаме българският спорт. Малко са българските триумфи и по тази причина би трябвало по-положително и с почит да се отнасяме към тях. Завършва една доста хубава година за българското плуване ", съобщи Таня Богомилова.

Главният управител на националните тимове Кристиян Минковски изброи част от триумфите през годината. Той съобщи, че през 2017-а са усъвършенствани 185 национални върха (96 за мъже и 89 за жени).
Председателят на федерацията по плувни спортове Георги Аврамчев също съобщи, че годината е една от най-успешните за спорта. Относно проблемите с базите той разкри, че има " превъзходен план за басейн " Червено знаме ".

" Досега се оправяме с " Дианабад ". Тази година не работеше няколко месеца заради ремонт, само че с него нещата за българското плуване са ОК. Ако успеем с " Червено знаме ", ще бъде прелестно и ще може да бъдем домакини на по-големи интернационалните надпревари ", добави Аврамчев.

Президентът на централата не е удовлетворен от бюджета за идната година, който е същият като през 2017 година макар по-големите условия.

 Българската федерация по плуване регистрира сполучлива 2017 година
© LAP.bg

Най-добрият български плувец Антъни Иванов също приказва, като начерта задачите си за идващия сезон. " Изпращам една доста сполучлива година, която мъчно ще надградя, само че желая да е още по-добра. Целя се към орден от европейското състезание и по-късно предно класиране на международното състезание през 2019 година ", разяснява Иванов.

През август той отпътува за университета " Оубърн " в американския щат Алабама.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР