Audi ще вземе участие в следващото издание на рали „Дакар“,

...
Audi ще вземе участие в следващото издание на рали „Дакар“,
Коментари Харесай

Ето с какво Audi ще участва в рали „Дакар“ през 2022 година

Audi ще вземе присъединяване в идващото издание на рали „ Дакар “, което ще се организира през 2022 година. За задачата от немската марка демонстрираха спортния автомобил, който ще мери сили с останалите участници в конкуренцията и оповестиха част от неговите характерности.



RS Q E-tron както е цялостното название на модела, разполага с по един електромотор в предната и задната част и се движи напълно на ток. Въпреки това, машината е оборудвана и с 2.0-литров бензинов мотор, заимстван от DTM сериите, който има за цел да зарежда батериите. Той работи сред 4500 и 600 обороти и отделя по-малко от 200 грама въглероден диоксид на всеки зареден кВч. В задната част е ситуиран и 295-литров контейнер за бензин.



От Audi споделят, че оптималната мощ на машината е 670 конски сили, а 50кВч батерия тежи тъкмо 370 кг. Едно от условията за рали „ Дакар “ е транспортното средство да тежи най-малко 2000 кг, тъй че от Audi надали ще имат проблем с това. До края на годината возилото ще бъде подложено на разнообразни проби, в това число и присъединяване в ралита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР