AstraZeneca изтегля своята ваксина срещу Covid-19 в световен мащаб, месеци

...
AstraZeneca изтегля своята ваксина срещу Covid-19 в световен мащаб, месеци
Коментари Харесай

Covid-19: AstraZeneca изтегля своята ваксина, след като призна за странични ефекти


AstraZeneca изтегля своята ваксина против Covid-19 в международен мащаб, месеци откакто фармацевтичният колос призна, че лекарството може да аргументи доста редки, само че животозастрашаващи странични резултати.

Британско-шведският производител на медикаменти към този момент е отдръпнал разрешението си за стартиране на пазара на имунизацията в Европейски Съюз, наречено Vaxzevria от 2021 година Оттеглянето се дължи на „ остатък от налични обновени ваксини “ против нови разновидности на новия ковид, оповестява компанията.

Заявлението за евакуиране на имунизацията от Европейски Съюз е подадено на 5 март и влезе в действие на 7 май.

AstraZeneca неотдавна призна, че нейната ваксина, в началото наречена Covishield, може да аргументи доста редки странични резултати като кръвни съсиреци и невисок брой на тромбоцитите в кръвта, заяви The Telegraph.

Признанието пристигна, откакто против компанията беше заведен групов иск в Обединеното кралство, в който се твърдеше, че имунизацията е предизвикала смъртни случаи и тежки пострадвания и се желае обезщетение до £100 милиона за към 50 жертви.

TTS е синдром на тромбоза с тромбоцитопения, който се характеризира с кръвни съсиреци и невисок брой на тромбоцитите в кръвта при хора.

Ваксината на AstraZeneca е създадена в съдействие с Оксфордския университет и създадена от Serum Institute of India. Той беше необятно прилаган в над 150 страни, в това число Англия и Индия.

Някои изследвания, извършени по време на пандемията, откриха, че имунизацията е ефикасна от 60 до 80 % за отбрана против новия ковид.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР