Новината съобщиха четири руски източника пред РойтерсЗавоюваните от Москва територии

...
Новината съобщиха четири руски източника пред РойтерсЗавоюваните от Москва територии
Коментари Харесай

Путин готов да спре войната на сегашните фронтови линии

Новината оповестиха четири съветски източника пред Ройтерс
Завоюваните от Москва територии в Украйна не подлежат на договаряния

Зеленски пречи за реализиране на съглашение

Владимир Путин е подготвен да спре войната в Украйна с контрактувано преустановяване на огъня, което да признава сегашните линии на бойните дейности. Това декларирали пред Ройтерс четири съветски източника, осведомени с полемиките в антуража на съветския президент.

Източниците подчертали обаче, че Путин е подготвен да продължи да води война, в случай че Киев и Западът не се съгласят с изискванията на Москва.

“Путин може да се бори толкоз дълго, колкото е належащо, само че Путин е подготвен и за преустановяване на огъня - да замрази войната ”, сподели един от източниците.

Потърсен за коментар, представителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни, че съветският президент неведнъж е давал да се разбере, че Русия е отворена за разговор за реализиране на задачите си, заявявайки, че страната не желае “вечна война ”.

И четирите източника акцентират, че настояването на Путин за фиксиране на всички придобивки на бойното поле не предстои на договаряния. “Путин ще каже, че сме спечелили, че НАТО ни е нападнала и сме запазили суверенитета си, че имаме сухопътен кулоар към Крим, което е правилно ”, сподели един от събеседниците на Ройтерс.

Замразяването на спора по сегашната линия ще остави Русия да има обилни елементи от четири украински района, които публично се причислиха към Русия през септември 2022 година, само че тя действително няма цялостен надзор върху нито един от тях.

Песков разяснява, че не може да става и дума за връщане на четирите района, които в този момент са трайно част от Русия съгласно личната є конституция.

Перспективата за преустановяване на огъня или за мирни договаряния сега наподобява далечна. Украинският президент Володимир Зеленски нееднократно е заявявал, че мир при изискванията на Путин не е вероятен. Той даде обещание да си върне изгубените територии, в това число Крим, който Русия анексира през 2014 година През 2022 година той подписа декрет, с който публично разгласи всевъзможни договаряния с Путин за “невъзможни ”.

Един от източниците предвижда, че не може да се стигне до никакво съглашение, до момента в който Зеленски е на власт, в случай че Русия не го заобиколи и не подписа договорка с Вашингтон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР