Отговорността за съставяне на кабинет е на ГЕРБ. В 49-ото

...
Отговорността за съставяне на кабинет е на ГЕРБ. В 49-ото
Коментари Харесай

Надежда Йорднова: Третият мандат едва ли ще е за ПП-ДБ, Радев има...

„ Отговорността за сформиране на кабинет е на ГЕРБ. В 49-ото Народно заседание те счупиха работеща формула без явен проект за бъдещето. Сега виждаме, че ГЕРБ няма проект. Не виждаме каква работеща формула може да се предложи. Възможно е ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ ИТН “ да сформират държавно управление, само че като че ли и при тази формула нещата скърцат “, изясни тя в ефира на bTV.

„ Резултатите от изборите отредиха на ПП-ДБ ролята на съпротива. Това е волята на народа, одобряваме я с отговорност. Когато имаш ясни цели, можеш да търсиш поддръжка от всички обединения. За да се одобри несъмнено предложение, нужно е болшинство. Разбира се, че ще приказваме с всички “, сподели Йорданова.

 
Според нея единственото предложение сега от ГЕРБ е за министър председател от ГЕРБ и две министерства, управлявани от ГЕРБ, което не се приема от ПП-ДБ.

 

„ Във формулата на Има Такъв Народ за експертен кабинет има доста „ в случай че “. ПП-ДБ ще поддържаме тези закони, които са значими за страната. Отговорността за държавно управление е на мандатоносителя “, посочи Йорданова.

 

„ Ситуацията е такава, че предварителните избори тази година не са изключени. Като политици отхвърляме да приемем действителностите, че би трябвало да формираме работещи решения, които не са насочени към постове, а решения на рецесиите, които вижда обществото. Трябва да изкореним корупционния модел. Трябва да подготвим страната за прехода към цифровата епоха. Политиците сме се хванали за гушите и отблъскваме хората “, разяснява тя.

 

„ Малко евентуално е третият мандат да пристигна при нас. Президентът Радев е показвал неведнъж, че има отрицателно отношение към нашата политическа мощ. Нека да си напомним по какъв начин беше връчен мандата на Николай Денков – с благопожелание да не се извърши “, добави националният представител.

От ПП-ДБ са внесли законопроект за промени в Закона за отбрана на лицата, подаващи сигнали.

 

„ Той цели да оправи един кусур, който допуснахме в 49-ото Народно заседание. От Европейска комисия имаме мнение, че признатият закон не дава нужната отбрана. Надявам се сътрудниците ни да ни поддържат “, посочи Надежда Йорданова и посочи, че поради това България не може да получи ново заплащане по Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР