Ветрове от Северна Африка повишават температурите в Южна Европа, включително

...
Ветрове от Северна Африка повишават температурите в Южна Европа, включително
Коментари Харесай

Ветрове от Африка повишават рисково температурите в Южна Европа

Ветрове от Северна Африка покачват температурите в Южна Европа, в това число в Италия и балканските страни. В осем града в Италия са издадени предизвестия за горещини. Експертите се притесняват, че това може да бъде най-горещата година в историята. Предишният връх беше 48,8 градуса през 2021 година В остарелият континент горещините оказват фрапантно въздействие върху всекидневието, а жителите се пробват да се приспособяват към температурата. В Лондон професор Люис Халси и други откриватели изследват какво се случва с телата ни, когато страдаме от топлинно безсилие.
Ако температурата надвиши 40 градуса, тогава навлизаме в рискова зона. Именно тук стартират да се появяват проблеми. Органите на тялото могат да стартират да отхвърлят или да работят по-неоптимално. Причините за това могат да бъдат по този начин наречената денатурация на протеините. Протеините стартират да трансформират формата си и някои от тях стартират да се раздират. Получават се доста ранни признаци на дейно готвене.
Люис Халси, професор по физиология, Университет Роухемптън

Властите в Северна Македония приканват хората да останат на закрито. Миналата седмица гръцките управляващи бяха принудени да затворят Акропола, защото температурите надвишиха 40 градуса, а в Турция температурите по крайбрежието бяха с 12 градуса над сезонните правила.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР