Повече от три чаши на ден премахват 17% от обема

...
Повече от три чаши на ден премахват 17% от обема
Коментари Харесай

Кафето намалява женските гърди

Повече от три чаши дневно отстраняват 17% от размера им
Поредна вест стресна дамите – проучване твърди, че постоянното пиянство на три чаши кафе дневно може да понижи гърдите със 17%.

Преди няколко години шведски откриватели вземат решение да създадат забавно изследване и да открият връзката сред кафето и... размера на гърдите. 300 доброволки са помолени да пият кафе в нормалните си „ дози “, т.е. повече от 3 чаши дневно. Резултатите изненадват мнозина - женското тяло реагира внезапно на кофеина с понижаване на гърдите. Това е изключително видимо измежду тези с обилни фигури - до края на опита бюстът им намалял с цели 17%.

Впоследствие доста специалисти сложиха под въпрос данните от опита. Тъй като женското тяло се държи друго според от хормоналните си равнища, резултатите от проучването могат да се поясняват по разнообразни способи, а самото умозаключение може да се счита за безпричинно.

Такава висока консумация на кафе обаче може да повлияе отрицателно на тялото като цяло, а освен на гърдите. Струва си да се означи, че всички изследвания, които приказват за изгодите от напитката, са написани за същинско натурално кафе.

Капучино и лате от най-близкото кафене надали могат да се смятат за такова. Те съдържат кофеин, само че на практика от тях няма изгода. Наличие на антиоксиданти, понижени равнища на меланхолия, интензивен метаболизъм - всичко това важи за хората, които купуват качествени зърна или прясно смлени, варят вярно и в действителност пият кафе, а не за тези, които разтварят пликчета със захар и консерванти. Затова си коства първо да решите дали несъмнено сте в зоната на „ кафеения риск “.

Ако попадате там, вземете ограничения да намалите потреблението на обичаната си ободряваща напитка. Можете да я замените със зелен чай, да вземем за пример. Не забравяйте, че прекомерно доста кофеин може да докара до нараснало кръвно налягане, поява на целулит, обезводняване, гастрит или язва, отмалялост на черния дроб, по-лошо асимилиране на витамините и калция, обособяване на повече хормони на напрежението, намаляване на имунитета, закъснение на отслабването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР