Във връзка с възникналото напрежение сред чакащите на опашката за

...
Във връзка с възникналото напрежение сред чакащите на опашката за
Коментари Харесай

Росица Кирова и Андрей Новаков се срещнаха с превозвачи и шофьори във Видин

Във връзка с зародилото напрежение измежду чакащите на опашката за прекосяване на граничния пункт Видин – Калафат, Росица Кирова, лидер на листата за народни представители от ГЕРБ-СДС за област Видин и Андрей Новаков, трети в листата за евродепутати от ГЕРБ-СДС, посетиха Дунав мост 2.

„ Една от главните аргументи за километричните опашки в последните седмици е уволнението на 32-ма чиновници от румънска страна, както и щета на единия кантар на КПП-то “, сподели Андрей Новаков след среща с администрацията.

„ При организацията на режима за прекосяване е нужно да се вземе поради и включването на камионите, които домуват във Видин, с цел да бъде избегнато в допълнение напрежение измежду водачите “, сподели Росица Кирова. „ С общи старания би трябвало да намерим метод да подобрим качеството на обслужването, кантарите от румънска страна са два. Видяхме по какъв начин при положение на щета администрацията блокира и страдат водачите от двете страни на границата “, добави още тя.

След диалог с администрацията и водачи на новия буферен паркинг при моста, стана ясно, че престоят на опашката се дефинира единствено от скоростта, с която чиновниците на границата работят, като бе даден образец с броя на обработените камиони за ден, 553 на 21 май към 818 за днешния ден.

Андрей Новаков подсети, че преди месец Европейският парламент одобри предлагането му камионите да се обработват за 60 секунди на вътрешните граници в Европейския съюз, като това е стъпка към облекчение на трафика за страните отвън Шенген.

Освен на среща с превозвачи в района, Росица Кирова и Андрей Новаков се включиха в празненствата във връзка 24 май и награждаването на изявени дейци на образованието, културата и изкуството в крайдунавския парк на Видин.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР