Експерти посочиха 5 вида месо, които е по-добре да не

...
Експерти посочиха 5 вида месо, които е по-добре да не
Коментари Харесай

Експерти посочиха 5 вида месо, които е по-добре да не купувате в супермаркета

Експерти показаха 5 типа месо, които е по-добре да не купувате в супермаркета. В магазините можете да намерите огромен избор от месо. Професионалните месари споделиха, че качеството на месото постоянно не дава отговор на стандартите в дребните месарници.

Експертите показаха пет типа месо,

които горещо предлагат да купувате не в супермаркет, а в месарница.

Мляно говеждо и птиче месо
Месарят Луис Мата сподели, че такава кайма идва авансово смляна от огромни месопреработвателни предприятия, където употребяват примес от разнообразни части – и не безусловно най-хубавите.

Експерти показаха 5 типа месо, които е по-добре да не купувате в супермаркета 24.05.24 14:42 Митрофанова към българите: Поздравявам ви с нашия общ празник – Деня на славянската книжовност и просвета (ВИДЕО) 24.05.24 14:24 Тръмп: Путин и Си Дзинпин играят водеща роля в международната политика 24.05.24 13:50 14 метода да поддържате кръвното си налягане под надзор без медикаменти: тези правила ще ви оказват помощ 24.05.24 13:26 Румен Радев: Само, който не познава какъв брой коства разрухата на незнанието, може да се опасява от цената на образованието 24.05.24 12:54

Този развой може да скапе усета и качеството на месото. Те също по този начин означават нараснал риск от заразяване с разнообразни хранителни болести.

Снимка: Pixabay

А профилираните месарници купуват месо от дребни снабдители, с цел да знаят по какъв начин се обработва месото и какво тъкмо влиза във всяка кайма.

„ Свежа “ риба и морски блага
Все по-често супермаркетите оферират „ прясна “ риба и миди. Месарите обаче акцентират, че сходно изказване е подозрително, в случай че не ги закупите от магазин, който се намира доста покрай водоем.
Ако не е допустимо да посетите профилиран рибен магазин, по-добре е да купите замразени морски блага, тъй като множеството замразени морски блага се обработват и замразяват на транспортен съд, с цел да се резервира свежестта.

Отлежало говеждо месо
Отлежалото говеждо месо е обичано от месоядците поради нежната му консистенция и наситения усет.
Според месаря ​​Рич Силвърман супермаркетите нямат време, съоръжение или потенциал за вярно отлежаване на месото. Обикновено отлежава по метода на „ мокрото стареене “ и до момента в който се готви, влагата задушава месото от вътрешната страна, което го прави жилаво.

Месни трици с кост
Месните разфасовки, които се продават с кости, са чудесно решение за вкусно задушаване, а от останалите кости може да си приготвите домакински бульон.

Снимка: Pixabay

Въпреки това, месата с кости, продавани в месните отдели на супермаркетите, са склонни да се скапват по-бързо от продуктите без кости. Наличието на кости въздейства върху pH на месото, което може да докара до неприятна миризма и от време на време обезцветяване.

В витрините за месо в супермаркетите няма акуратен надзор на температурата и пакетираното месо може да остане там повече от един ден.

Пастет
В супермаркетите постоянно можете да видите черен дроб, бъбреци и домашно приготвени пастети. Собственичката на месарница Розанджела Теодоро споделя, че в никакъв случай не би купила пастети от супермаркета, тъй като те изискват особено съоръжение и опит, с цел да ги подготвят вярно.

Източник: Huffpost /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР