Решение на съда в Пловдив“Всичко беше по любов, твърди една

...
Решение на съда в Пловдив“Всичко беше по любов, твърди една
Коментари Харесай

30 години затвор за измамници, задигнали 130 000 лева от пенсионер

Решение на съда в Пловдив
“Всичко беше по обич ”, твърди една от наказаните

Жертвата получила инсулт

Общо 30 години затвор получиха трима измамници - две дами и мъж, завлекли пенсионер от пловдивското село Белозем с над 130 000 лв.. Това постанови Окръжният съд в Пловдив.

Една от мошеничките - Атанаска, ще лежи 12 години в пандиза при първичен непоколебим режим за измами и изнудване. Братовчедка й Вида пък получи наказване от 11 години отнемане от независимост, също при първичен непоколебим режим.

Съучастникът им Стоян пък ще лежи 7 години в пандиза, при непоколебим режим. Тримата би трябвало да платят и санкция общо от 18 000 лв., като на дамите ще бъде иззета половината от имуществото му. До измамата се стигнало, откакто една от дамите завързала по-близки взаимоотношения с пенсионера. Поискала му заем от 3000 лева и той й дал. По-късно му споделила, че няма по какъв начин да му ги върне и му предложила да се реваншира с безвъзмезден ремонт на къщата. След това обаче почнало изнудване за заплащане на ремонта. Пенсионерът дал всичките си спестявания, а когато свършили - почнал да тегли заем след заем. Дори трансферирал част от нивите си.

Заради претърпяното жертвата получила инсулт. Според прокурори двете братовчедки обикаляли пловдивски обитаеми места и подбирали самотно живеещи възрастни хора. " Никой не сме измамили. Това е неистина. Всичко си беше по обич, интимно ", безапелационни са Атанаска и Вида.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР