ЖЕНЕВА (AP) — Глобален договор за борба с пандемии като

...
ЖЕНЕВА (AP) — Глобален договор за борба с пандемии като
Коментари Харесай

Усилията за изготвяне на договор за пандемия се провалят, тъй като страните не са съгласни как да реагират на следващата извънредна ситуация

ЖЕНЕВА (AP) — Глобален контракт за битка с пандемии като Коронавирус ще би трябвало да изчака: След повече от две години договаряния, богатите и бедните страни не съумяха — към този момент — да измислят проект за това по какъв начин светът може да реагира на идната пандемия.

След като COVID-19 провокира в миналото немислими блокирания, прекатурна стопанските системи и умъртви милиони, водачите на Световната здравна организация и по света дадоха обещание да се оправят по-добре в бъдеще. През 2021 година страните членки желаеха от здравната организация на Организация на обединените нации да следи договарянията, с цел да разбере по какъв начин светът може по-добре да споделя оскъдните запаси и да спре разпространяването на бъдещи вируси в международен мащаб.

В петък Роланд Дрийс, съпредседател на борда за договаряния на СЗО за съглашението, призна, че страните не са съумели да излязат с план. СЗО се надяваше окончателният план на контракт да бъде контрактуван на годишната среща на здравните министри, започваща в понеделник в Женева.

„ Не сме там, където се надявахме да бъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР