Вероятно никой от нас няма да има работа в бъдещето“,

...
Вероятно никой от нас няма да има работа в бъдещето“,
Коментари Харесай

Мъск: Изкуственият интелект ще поеме всички наши работни места и ...

„ Вероятно никой от нас няма да има работа в бъдещето “, уточни предприемачът на софтуерна конференция в Париж. Докато приказва отдалечено посредством уеб камера на VivaTech 2024, Мъск разказа бъдеще, в което работните места ще бъдат „ незадължителни “.

„ Ако желаете да вършите работа, която е нещо като занимание, ще можете. Но по този начин или другояче ИИ и роботите ще дават всички артикули и услуги, които желаете “, счита бизнесмагнатът.

 

За да проработи този сюжет, ще би трябвало да има „ повсеместен висок приход “. Мъск не изясни какво тъкмо би представлявал, само че водещи експерти допускат, че става дума за избрана сума пари, която американското държавно управление дава на всеки, без значение от това какъв брой печели.

„ Няма да има дефицит на артикули или услуги “, безапелационен бе милиардерът.

 

Възможностите на изкуствения разсъдък се усилиха през последните няколко години задоволително бързо, че регулаторите, фирмите и потребителите към момента се тормозят да употребяват технологията. Освен това не престават да нарастват опасенията за това по какъв начин другите промишлености ще се трансформират с продължаващото разпространяване на ИИ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР