По искане на Софийска градска прокуратураИзборът му също бе отмененОкръжният

...
По искане на Софийска градска прокуратураИзборът му също бе отмененОкръжният
Коментари Харесай

Съдът отстрани от длъжност кмета на Омуртаг

По искане на Софийска градска прокуратура
Изборът му също бе анулиран

Окръжният съд в Търговище в профил от служба кмета на Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов, който е упрекнат в присъединяване в проведена незаконна група, ръководена от татко му. Решението беше постановено по искане на Софийска градска прокуратура, която води следствието. Заседанието продължи с часове при закрити порти.

Според обвиняването Ешрефов, брат му и един от заместител кметовете на Омуртаг са били забъркани в закононарушения, свързани с дърводобивния бизнес на бащата Хасан Хасанов. Почти всички мъже от семейството са и претенденти за изборите на 9 юни.

В претекстовете си за отстраняването от служба на кмета, който е под “домашен арест ” съдът сочи, че: „ Ръководната позиция, която заема един кмет на община, и надлежно притежанието на дисциплинарна и административна власт върху очевидците като участници в наказателния развой, може да докара до затрудняване на обективно, всестранно и цялостно изясняване на събитията по делото ”. Определението предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Преди дни с решение на Административния съд в Търговище локалните избори в Омуртаг бяха касирани и изборът на кмета анулиран, само че това решение също може да се апелира и не е влезнало в действие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР