Американското Северно командване изпраща екипи от най-важните си служители под

...
Американското Северно командване изпраща екипи от най-важните си служители под
Коментари Харесай

Пентагонът започна да трупа сили в подземни бункери

Американското Северно командване изпраща екипи от най-важните си чиновници подземен с цел да чакат края на пандемията с Ковид-19.

На повърхността остават към един милион военнослужещи.

Военновъздушният военачалник Терънс О'Шейнеси командвана американското Северно командване, както и Северноамериканското аерокосмическо отбранително командване. - взаимна американско-канадска интервенция, която следи небесата над Северна Америка за ракетни и военновъздушни закани от всяка посока.

По-рано тази седмица военачалник О'Шейнеси съобщи пред кореспонденти посредством фейсбук, че част от наблюдателните му екипи ще се придвижат от нормалните си командни центрове във военновъздушната база Питърсън в Колорода в избрани, подсилени подземни бункери.

Едно от оборудванията е планинският бункерен комплекс Шайен - система от тунели, заровени под 610 метра гранит и запечатани зад дебели порти, които са проектирани да устоят на 30 мегатона нуклеарна детонация.

"Нашите експерти от НОРАД и НОРТКОМ екипите по командване, надзор и наблюдаване напуснаха домовете си, споделиха сбогом на фамилиите си и в този момент са изолирани от всички, с цел да подсигуряват, че могат да продължат с наблюденията си всеки ден с цел да пазят родината ни ", съобщи американският военачалник.

Той също по този начин сподели, че изпратените в подземията военни ще споделят бункера и с други представители на въоръжените сили.
Въпреки това, военачалник О'Шейнеси съобщи, че "в момента няма свободата да дискутира кой се мести там ".

Друг екип е бил изпратен в към този момент неидентифицирана обществено локация, добави военновъздушният пълководец.

Съоръжения като планината Шайен са основни в американския държавен проект за оцеляване при сюжет за апокалипсис.
В случай на екзистенциална опасност за Съединените щати, като да вземем за пример нуклеарно нахлуване, президентът и неговите представители, както и избран контингент от политически, военни и цивилни водачи ще бъдат неотложно евакуирани в четири подсигурени уреди, с цел да ръководят страната от несъмнено място подземен.

Тези уреди са планината Шайен, Президентският ексклузивен действен център под Белия дом, планинският комплекс Рейвън Рок в Пенсилвания и Оперативният център в Маунт уедър, Пенсилвания.

Въпреки, че коронавирусната пандемия не е провокирала всеобщо евакуиране от Вашингтон, тя принуди американските военни водачи да подхващат стъпки за гарантирането на бойната подготвеност.

След като призна, че американската войска и готовността й ще бъдат афектирани от пандемията с ковид, министърът на защитата Марк Еспър съобщи в четвъртък, че Пентагонът ще спре да разгласява точните данни за инфектираните с Ковид-19 военни, с цел да избегне откриване на слабостта на Америка пред съперниците й.

Докато част от силите на военачалник О'Шейнъси се насочват към хълмовет с цел да чакат края на пандемията в херметическа изолираност, милиони други бойци на повърхността няма да се радват на същия разкош.

Военните инжинери към този момент са разполоени в Ню Йорк с цел да търсят местоположения за полеви лечебни заведения, защото градът дава отговор за повече от една трета от 112-те хиляди случая на инфектирани в щата.

Със задълбочаването на рецесията, Американската войска наподобява подхваща метода "всички на борда ", както на земята, по този начин и под нея.

Макар и на американските военни да им е неразрешено да извървшат правоохранителни действия на американска почва, президентът Доналд Тръмп подписа изпълнителна заповед в петък, която дава право да се свикат до един милион резервисти и пенсионирани чиновници на Армията, Флота, Военновъздушните сили и Бреговата охрата.

Тези резервисти могат да бъдат свикани с цел да оказват помощ на цивилните управляващи в отговора на пандемията, както вършат към този момент близо 10,000 чиновници на американската Национална армия.

В сряда министър Марк Еспър разгласи, че изменен закон ще даде федерално финансиране за щатите, които са съгласни да разположат повече бойци.

Отгоре на това, два военно-медицински кораба са изпратени с цел да оказват помощ с третирането на пациенти в Ню Йорк и Лос Анджелис.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР