91-витворчески сезон 2023/24 на Симфоничен Оркестър Сливени този път ще

...
91-витворчески сезон 2023/24 на Симфоничен Оркестър Сливени този път ще
Коментари Харесай

Белгийски финес в новия сезон на Симфоничен оркестър Сливен

91-витворчески сезон 2023/24 на Симфоничен Оркестър Сливени този път ще предложи на публиката най-висококачествените културни събития в района.

Четвъртък 23 ноември, е отдаден набелгийската музикаи дава обещание една незабравима вечер на музикално величие, с гениалните творби на двама изключителни композитора - Гийом Лекьо (1870-1894) и Йозеф Йонген (1873-1953).

Г.Лекьо, оставя след себе си удивително творчество макар трагично късия си живот (24г.). Неговата Соната за цигулка и пиано, е драгоценен камък, който показва необятния му гений. Композирана през 1892, тя е известна със своята прочувствена дълбочина и трогателни мелодии.

На сцената на зала “Сливен ” ще бъде и българската премиера на Триото за цигулка, виолончело и пиано оп.10 от Й.Йонген, различен авторитетен белгийски композитор, с неповторим и вълнуващ музикален изказ.

Ще чуем двете брилянтни композиции в осъществяване на трима водещи, обичани от сливенската аудитория, български реализатори - Атанас Кръстев (виолончело), Кремена Оксенкруг (цигулка) и Мартина Табакова (пиано).

С програмата следва да бъде записан и публикуван албум през 2024.

С обичайна чаша вино, гостите на елегантната вечер, ще се насладят на творчеството на двамакомпозитори, посветили се да пишат музика, лишена от циничност и замислена от позиция на същински висок блян.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР