Традиционно, първите мъже в държавата отправиха специални послания към българските

...
Традиционно, първите мъже в държавата отправиха специални послания към българските
Коментари Харесай

Политици и общественици с послания към българите по случай 24 май

Традиционно, първите мъже в страната насочиха специфични послания към българските жители по света и у нас във връзка празника 24 май. Държавният глава Румен Радев взе присъединяване в честванията пред Националната библиотека в София „ Св. св. Кирил и Методий “.

" Само, който не познава какъв брой коства разрухата на незнанието, може да се опасява от цената на образованието ", сподели президентът и добави, че нашата култура, религия и просвета са съградилиБългария като страна на духа.

" Нека освен през днешния ден, а всеки ден да помним, че достолепието на едно общество, неговият витален стандарт и разцвет са в директна връзка с отношението към знанието ", уточни президентът.

Служебният министър председател Димитър Главчев пък съобщи, че Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност е най-светлият празник. Главчев добави, четой ни сплотява като народ, съхранява ни през годините и ни кара да се гордеем с нашата книжовност и просвета.

„ Нека помним делото на първите просветители, дано помним първите ни учители. Нека се поклоним пред делото им и кажем нашето голямо Благодаря “, прикани той.

Делото на Кирил и Методий ни припомня за силата на словото и знанието, които ни сплотяват и ни вършат по-силни. Товаказа кметът на София Васил Терзиев в словото си за 24 май по време на формалната гала пред Националната библиотека, представен от Българска телеграфна агенция.24 май е един от най-светлите и вдъхновяващи празници в нашия календар, ден, в който се гордеем с нашата просвета и нематериалност, означи Терзиев.

Културата е мостът, който ни свързва с нашето минало и ни води в бъдещето. Книгите, музиката, изкуството – всички те са неотменна част от нашия живот и ни обогатяват духовно, сподели кметът.

Политическите водачи също насочиха пожелания за празника. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че най-голямото знамение е, че епохи наред пазим буквите и езика си. Впрофила си във фейсбук Борисов написа, че за негонай-хубавият и български празник е 24 май, добави Борисов.

Очаквайте подробности
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР