Технологиите навлизат все повече в ежедневието ни, а това прави

...
Технологиите навлизат все повече в ежедневието ни, а това прави
Коментари Харесай

Изчезва ли писането на ръка?

Технологиите навлизат от ден на ден в всекидневието ни, а това прави писането на лист с писалка все по-малко належащо. И тъкмо това ни кара да си зададем следния въпрос: Отучихме ли се да пишем на ръка? 

Краснописът не е от огромно значение през днешния ден, само че доникъде на 70-те години на предишния век е наложителен предмет в началното обучение. В ерата на смарт телефоните и компютрите писането на ръка се трансформира в необичайност и промени навиците ни.

В актуалната класна стая децата още пишат на тетрадки, само че учебниците към този момент са заместени от интерактивна дъска. 

" Разбира се, всички деца имат желание към технологиите. Технологиите към този момент навлязоха и в нашите часове. Използваме ги във всеки един час и на тях им е доста забавно ", сподели пред bgonair началният преподавател в столичното 127-о СУ " Иван Денкоглу " Иванка Найденова.

Проучване демонстрира, че над 50% % от образованите хора, без значение че в ежедневната си работа употребяват компютър или телефон, не престават да пишат и на ръка всеки ден.  Ковид пандемията промени отношението на учителите към електрониката. В онлайн часовете клавиатурата измести химикалката. С връщането на присъственото образование се върна и писането на ръка. 

Писане с писалка върху лист хартия оказва помощ на децата да се влюбят в родния език и литературата, безапелационна е Иванка Найденова. А технологиите може и да са неизменима част от живота ни, само че доста хора към момента виждат смисъл в писането на ръка. 

Ръкописът е благосъстояние, което не би трябвало да се губи, споделят учителите. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР