Израел се подготвя най-висшият съд на ООН да се произнесе

...
Израел се подготвя най-висшият съд на ООН да се произнесе
Коментари Харесай

Най-новото | Израел откри телата на 3 заложници в Газа, докато се подготвя за решението на съда на ООН

Израел се приготвя най-висшият съд на Организация на обединените нации да се произнесе в петък дали би трябвало да спре военните си интервенции и да се изтегли от Газа.

След седем брутални месеца на война с Израел, Хамас се прегрупира в някои от най-тежко засегнатите региони в Северна Газа, възобновявайки ракетните офанзиви против околните израелски общности. Израел твърди, че неговите войски работят в Рафа, централна Газа и в Джабалия на север.

Израел стартира войната си в Газа след офанзивата на Хамас на 7 октомври, при която екстремисти нахлуха в Южен Израел и убиха към 1200 души — най-вече цивилни — и отвлечени към 250. Израел споделя, че към 100 заложници към момента са пленници в Газа, дружно с телата на още към 30. Израелската войска заяви в петък, че е разкрила телата на още трима заложници, убити на 7 октомври.

Израел е изправен пред световни рецензии поради растящия брой на жертвите и опустошителната филантропична рецесия в Газа. Повече от 900 000 палестинци са били разселени заради борби единствено през пос...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР