Водачът на листата Христо Терзийски: ГЕРБ - СДС категорично ще

...
Водачът на листата Христо Терзийски: ГЕРБ - СДС категорично ще
Коментари Харесай

Николай Нанков в Кюстендил: При ГЕРБ бяха санирани над две хиляди блока, при Промяната - кръгла нула

Водачът на листата Христо Терзийски: ГЕРБ - Съюз на демократичните сили изрично ще продължи политиката на интензивно развиване на районите, с акцент и върхи енергийната успеваемост

От три години чета какви ли не операции за санирането, само че обстоятелствата са следните - откогато не ръководи ГЕРБ, процесите буксуват. Никакво придвижване, което хората да усетят като прогрес. При Промяната има санирани тъкмо нула здания, при ГЕРБ - две хиляди двадесет и два блока. Числата са ясни - кой приказва и кой действително работи. Това съобщи по време на среща в Кюстендил ексминистърът на Министерство на регионалното развитие Николай Нанков.

Десетки жители, домоуправители и кметове пристигнаха на нея, с цел да получат информация по една от тематиките, които най-вече ги вълнуват - повишението на енергийната успеваемост на жилищата им. Фокус на диалога бяха и районните планове. Нанков изрази безпокойство, че, в случай че не престават да ръководят сходни алабалисти като Асен Василев, доста от плановете ще си останат единствено на хартия.

В полемиката се включиха и претендентите за народни представители: Христо Терзийски, Радослава Чеканска, Михаела Крумова, Любомир Георгиев, Иван Каназирски и Таня Иванова.

“На 9 юни чакам да бъдат последните парламентарни избори за идващите 4 години. Убеден съм, че ще бъде формирано устойчиво постоянно държавно управление с водеща роля на ГЕРБ за цялостен мандат. В програмата, която беше изпълнена при предходните ръководства на ГЕРБ, в региона са били санирани 65 здания, в които по-комфортно към този момент живеят над 8000 души. От тези здания 38 са в град Кюстендил и в тях на подобренията се радват над 5800 поданици. От 2021 година, след Промяната - 0 здания ”, акцентира един от най-успешните министри от кабинета на Борисов.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Нанков изясни, че Промяната са създали още една пакост - хората са дали парите си за енергийно проучване и не е обезпечено в следствие, че блоковете ще бъдат класирани и финансирани по тази или друга стратегия. Но той увери изрично: “Чакащите 35 блока в община Кюстендил ще бъдат включени в програмата, когато създадем държавно управление. Ние тези задължения, които сме си поемали във връзка с инфраструктура и планове, сме си ги изпълнявали. ”

Николай Нанков увери още, че ГЕРБ може да зададе темпото, което хората чакат от управниците си. “В програмата ни сме заложили през идващите 4 години да бъде нараснала енергийната успеваемост на най-малко още 4000 здания. Знаете, че ние не даваме напразни обещания. Ние работим. Опонентите ни вършат “ала-бала ”. Гласувайте за ГЕРБ - Съюз на демократичните сили с номер 22. За постоянна България в сигурна Европа ”, прикани Нанков.

Водачът на листата и ексминистър на Министерство на вътрешните работи Христо Терзийски също увери, че ГЕРБ - Съюз на демократичните сили изрично ще продължи политиката на интензивно развиване на районите, с акцент и върхи енергийната успеваемост.
“Над 100 млн. лева бяха вложенията в инфраструктурата на Кюстендил. На заключителен стадий бе подготовката за започване на построяването на язовир " Кюстендил ", с което да решим казуса с питейната вода.
Всичко се промени с " смяната ". Инвестициите в районите стопираха. Нула санирани здания! Предпочетоха да си обезпечават " кеша ", вместо да вземат решение проблемите на хората ”, уточни Терзийски.

“На този декор е добра новината за идния рестарт на нашата политика. 200 млн. лева от ръководената от Министерство на регионалното развитие Програма „ Развитие на районите “ 2021 – 2027 година ще бъдат вложени в енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания в областите, наранени от енергийния преход – Кюстендил, Стара Загора и Перник ”, изясни Терзийски и акцентира: “Надваме се, че вотът на хората на 9 юни няма да разреши повече на власт да идват хора, които забавят развиването на страната за сметка на личните си ползи! ”

В полемиката в Кюстендил се включиха още: кметът на Сапарева баня Калин Гелев, регионалният координатор Даниел Данчев, общинските ръководители на ГЕРБ в Дупница и Бобов дол - Ивайло Константинов и Юлиан Божанов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР