18-годишен ученик от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в

...
18-годишен ученик от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в
Коментари Харесай

Момче от дом за деца намери чанта с пари и я върна

18-годишен възпитаник от Професионалната гимназия по механотехника и превоз в Стара Загора намери чанта с пари и документи и ги върна на притежателя. Младежът живее в дом за деца, лишени от родителска грижа, разказва бТВ.

Той се споделя Величко Донков. След училище работи в огромна комерсиална верига. Точно там намира чантата с пари и документи. Веднага я предава на охранител.

Притежателят на чантата се оказва предприемач. Забравил я, до момента в който пазарувал. „ Разбрах от него, че е бил в дом. Много съм впечатлен от момчето. В чантата ми имаше едни неща, които съгласно мен доста огромен % от хората, в случай че бяха видели какво има вътре, биха се замислили дали да я върнат ”, споделя Иван Енев.

„ Това, което е Величко сега, е посредством напълно единствено на себе си. През цялото време той е разчитал само на себе си и на възпитанието, което са му давали в дома за развъждане на деца, лишени от родителска грижа... ”, споделя класната му Яница Влаева. От 5-годишен той е в дом „ Мария Терезия ”.

Догодина Величко ще бъде зрелостник и занапред събира пари за квартира.

След положителната му постъпка притежателят на изгубената чанта е предложил работа на младежа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР