Съд И Прокуратура


Имаме информация, че таксата за бърза регистрация и за специални

Имаме информация, че таксата за бърза регистрация и за специални ...

... "Пътна полиция" и двама регистратори - фирми, които опосредяват услугата. Към този час са задържани четири лица, очаква се прокуратурата да им повдигне обвинения. Считаме, че става въпрос за съизвършителство, засега нямаме доказателства за организирана престъпна група. Прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение задържане под стража, каза още Румяна Арнаудова.


Министърът на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър

Министърът на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър ...

... на Съвета на ЕС. По време на срещата на високо ниво в областта на правосъдието ще бъде разгледано сътрудничество по отношение на сигурността и съдебната система в киберпространството, трансграничния достъп до електронни доказателства, транснационална организирана престъпност, както и борбата с изпирането на пари, съобщиха от пресцентъра на министерството на правосъдието.


Наложиха ефективно наказание от 3 години „лишаване от свобода“ на

Наложиха ефективно наказание от 3 години „лишаване от свобода“ на ...

... за това, че на същата дата и място, без надлежно разрешително държал прекурсори за производство на метамфетамин, с цел разпространение – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 2, предл. 1 и 3, вр. изр. 1,предл. 4 от НК. Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, е окончателно.Варненски наркоразпространител се призна за виновен и сключи споразумение с

Варненски наркоразпространител се призна за виновен и сключи споразумение с ...

... срок от 1 година и 4 месеца. В полза на държавата се отнема и сумата от 250 лева, която е получена от разпространение на наркотици. В тежест на осъдения са и направените по делото съдебни разноски в размер на над 600 лева. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.


На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна

На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна ...

... на представляваната от подсъдимата фирма измаменото руско семейство заплатило на три пъти сумата от 150 000 евро. Причинената имотна вреда в български левове се изчислява на 293 374 лева. Делото срещу 49-годишната собственичка и управителна на фирмата е насрочено за разглеждане на 5 юни тази година във Варненския районен съд.


Отложиха едно от делата срещу Валентин Димитров – Вальо Топлото,

Отложиха едно от делата срещу Валентин Димитров – Вальо Топлото, ...

... Отложиха едно от делата срещу Валентин Димитров – Вальо Топлото, предаде репортер на Novini.bg. Причината е отсъствието на един от съдебните заседатели и на свидетел по делото заради химиотерапия, която трябва да продължи до септември месец. СГС насрочи следващото заседание да бъде на 20 септември.Наказателно производство срещу главния архитект на София Здравко Здравков образува

Наказателно производство срещу главния архитект на София Здравко Здравков образува ...

... направи предложение на подобен или няколко терена, които в съвкупност да имат параметрите на терена, който сме закупили от Столична община върху, който да можем да построим подобна сграда или няколко по-малки”, заяви Николай Козанов. „Мисля си, че ще намерим решението на принципа на диалога”, каза главният архитект Здравко Здравков.


Съдът оправда бившия кмет на Трън, който блъсна дете с

Съдът оправда бившия кмет на Трън, който блъсна дете с ...

... на детето ще обжалват решението и ще продължат делото на следваща инстанция. Според майката на пострадалото дете изходът на делото е абсурден. Ивайло вече на 9 години, но има тежки травми за цял живот. Детето ходи на психолог 3 години по-късно не може да се възстанови от травмата, коментира майката.


Делото за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина продължава.

Делото за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина продължава. ...

... Йоан Матев. Той беше задържан година и половина след престъплението. До установяването му се стигна, след като брат му Марсел разкри пред МВР, че Йоан му е признал за убийството. Той дори заведе разследващите до ножа, с който е извършено престъплението. На предходното заседание Марсел се отказа от показанията си.


Софийската градска прокуратура започва проверка по сигнала на ПП ГЕРБ

Софийската градска прокуратура започва проверка по сигнала на ПП ГЕРБ ...

... възможно да е извършено и престъпление по чл. 108а, ал. 1 , това е тероризъм, в случай, че данните, които събере Софийска градска прокуратура, потвърдят това твърдение от народните представители, преписката ще се изпрати в Специализираната прокуратура, която пък е компетентна да проверява сигнали за тероризъм“, каза още Румяна Арнаудова.


На 17 май 2018 г. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе

На 17 май 2018 г. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе ...

... Спрямо Красимир В. е определена мярка за неотклонение „подписка“. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ от три до десет години, като съдът може да постанови лишаване от право да заема определена обществен или държавна длъжност, както и да упражнява определена професия или дейност.25-годишен мъж от Варна получи условна присъда за предлагане не

25-годишен мъж от Варна получи условна присъда за предлагане не ...

... банкнота от 50 лева и поискал да получи обратно документите си и да продължи с автомобила си. Тестът за алкохол показал концентрация от 1,4 на хиляда. Наказанието, което варненецът получи от Окръжния съд в морския град, е 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и 700 лева глоба.


Прокурор Георги Чинев встъпи в длъжност като Административен ръководител на

Прокурор Георги Чинев встъпи в длъжност като Административен ръководител на ...

... Районна прокуратура – Бургас. В Окръжна прокуратура – Бургас постъпва на 16.03.2015 г. От тази дата до избора си от ВСС работи като прокурор в магистратурата. Прокурор Чинев встъпи в длъжност пред Административния ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас г-н Любомир Петров, който му пожела здраве, спорна работа и успех.


Под наблюдението на Районна прокуратура-Пловдив са образувани осем бързи производства

Под наблюдението на Районна прокуратура-Пловдив са образувани осем бързи производства ...

... е постановил задържането им за срок от 72 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив. До момента са разпитани над 25 свидетели, проведени са множество оперативно-издирвателни мероприятия по установяването на очевидци, приобщени са записи от камери, събират се доказателства по делата, като продължават да се извършват и други процесуално-следствени действия.


Окръжният съд ще гледа делото срещу зам.-кмета на Куклен Костадин

Окръжният съд ще гледа делото срещу зам.-кмета на Куклен Костадин ...

... на членовете на комисията по провежданата в община Куклен „ открита процедура“ по ЗОП с предмет „Доставка на хранителни продукти за Обединено детско заведение – гр. Куклен и за Домашен социален патронаж – гр. Куклен“. Делото е насрочено и за 22 май 2018 г. от 9.00 часа в 5 зала.


Младежът, който миналия юни нападна медици и потроши кабинета на

Младежът, който миналия юни нападна медици и потроши кабинета на ...

... жител на ромската махала в Калояново счупи прозореца и металната рамка на Спешния медицински център, отправи заплахи и нанесе материални щети върху автомобила на медицинска сестра, докато тя и колегите й обработвали рана на негов близък след пиянски запой. Ако бъде доказана вината му, заплашва го затвор до две години.Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ...

Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ... ...

... на БСП – за 30 000 лева. Председателят на левицата заявила за министър-председателят „Крадецът вика: „Дръжте крадеца” и той заведе дело срещу нея. Нинова отвърна на удара, като заведе контрадело за обида. Причината - думи на премиера, че тя е „Госпожа лъжа” и че е била сред активистите на СДС.


Софийският градски съд остави в ареста мъжа, обвинен, че е

Софийският градски съд остави в ареста мъжа, обвинен, че е ...

... е извършил блудството. Заседанието беше закрито за медии. Наказанието, което Асенов може да получи, е от 5 до 20 години затвор. 33-годишният Валентин Асенов досега не е осъждан за такова престъпление. Има криминална регистрация за кражба. Той е имал законен достъп до училището като доставчик на закуски от голям хлебозавод.


Софийският градски съд ще гледа мярката на 33-годишния Валентин Атанасов,

Софийският градски съд ще гледа мярката на 33-годишния Валентин Атанасов, ...

... криминални регистрации за престъпления като кражби, но няма данни друг път да е извършвал подобни действия. Задържаният е имал регламентиран достъп до училището, тъй като е имал договорни отношения с фирма, която извършва доставки в училището. Мярката ще се гледа в зала 5 на Софийски градски съд от 12.00 часа.


Депутатът от БСП и журналист Елена Йончева е осъдила премиера

Депутатът от БСП и журналист Елена Йончева е осъдила премиера ...

... на Република ... към профила и ГЕРБ да й платят 5000 лева по делото за уронване на престижа. Решението на Софийския районен съд е от 17 май. По време на предизборната кампания Борисов каза, че държавата е плащала милиони левове за репортажите на Йончева зад граница. Решението може да бъде обжалвано.


Мъж, задържан вчера за блудство с две малолетни деца в

Мъж, задържан вчера за блудство с две малолетни деца в ...

... споделил лицето да има такива наклонности. Задържаният е имал регламентиран достъп до училището, имал е договорни отношения с фирма, която извършва доставки в училището. До този момент нямаме други сигнали това лице да е извършило подобни действия с други лица и на други места, каза още Иванов, цитиран от БТА.Районният съд Пловдив не уважи искането на Районна прокуратура за

Районният съд Пловдив не уважи искането на Районна прокуратура за ...

... провокирана с нищо. Само преди месец тя беше задържана, след като удари 10 паркирани автомобила след консумация на алкохол и канабис. Тогава Медарова се разплака в съда и беше освободена от ареста срещу гаранция. Първоначално гаранцията беше 20 хил. лв., но след обжалване беше намалена на 5 хил. лв.  


Възрастен мъж от петричкото село Мендово застава пред съда за

Възрастен мъж от петричкото село Мендово застава пред съда за ...

... Р.С. се дължи на обширно, напречно разположено през горната част на шията, порезно-посечно нараняване. Според вещите лица, към инкриминирания период, обвиняемият И.С. е усещал силен страх, раздразнение, безизходица, витална застрашеност, депресия. Те посочват, че той може да дава обяснения и да участва в качеството на обвиняем в наказателното производство.  


В процедура на съкратено съдебно следствие 64-годишен мъж беше признат

В процедура на съкратено съдебно следствие 64-годишен мъж беше признат ...

... от 3 години. Подсъдимият бе осъден още да заплати обезщетение на пострадалата малолетна за претърпените в резултат на всяко от деянията неимуществени вреди. В негова тежест са държавните такси по уважения граждански иск и направените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд.


Окръжният съд в Добрич наложи глоба от 1 000 лева

Окръжният съд в Добрич наложи глоба от 1 000 лева ...

... От данните по делото става ясно, че мъжът е с чисто съдебно минало. Окръжният съд го освободи от наказателна отговорност за извършеното деяние, като му наложи административно наказание - глоба в размер на 1000 лева. Постановеното решение подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок.


Юрисконсултът на община "Подуяне" Лилия Геринска е изчезнала, след като

Юрисконсултът на община "Подуяне" Лилия Геринска е изчезнала, след като ...

... ви, че на 16 май антимафиотите от ГДБОП задържаха Геринска, докато получава сумата от 10 000 лв., за да уреди обществена поръчка на стойност 2 млн. лв. Мотивите на съда вчера да я пусне под гаранция са, че сама се грижи за малкото си дете и има чисто съдебно минало.Основният свидетел по делото за убийството на 15-годишния Георги Игнатов

Основният свидетел по делото за убийството на 15-годишния Георги Игнатов ...

... мъчителен начин". След това Йоан избягал от местопроизшествието и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти. Процесът срещу Матев започна през февруари. Майката и бащата на Георги са частни обвинители. Съдът допусна гражданските им искове общо за 400 000 лв. обезщетение за причинени болка и страдание.


Проверява се автентичността на писмото, което вчера изпрати избягалият от

Проверява се автентичността на писмото, което вчера изпрати избягалият от ...

... правосъдният министър посочи, че темата за несъстоятелността е много важна. „Убедена съм, че ще постигнем частичен общ подход по няколко от главите на тази директива", обясни още Цецка Цачева, като допълни, че в диалог, когато се чуят позициите “за” и “против” на различните страни, може да се намери вярното решение.


Специализираният съд освободи срещу парична гаранция от 1000 лв. юрисконсулта

Специализираният съд освободи срещу парична гаранция от 1000 лв. юрисконсулта ...

... обществена поръчка за саниране, съобщиха от Нова телевизия. Подписът на юрисконсултката бил на всички документи издадени от общината. Арестът на Лилия Геринска е изненадала служителите на общината в „Подуяне“. Съдът е преценил, че няма опасност Геринска да се укрие и трябва да се грижи за детето си, което гледа сама.


Софийски градски съд гледа мярката за неотклонение на арестуваната за

Софийски градски съд гледа мярката за неотклонение на арестуваната за ...

... антимафиотите изненадали, както Геринска, така и човекът, който й е дал подкупа. Очаква се да й бъдат повдигнати обвинения и за други подкупи. Нейната дейност е наблюдавана от август м.г. Вероятно прокуратурата няма да поиска постоянен арест за общинската шефка, защото тя има непълнолетно дете, за което се грижи сама.


Тричленен състав на Върховния административен съд е отменил оценката за

Тричленен състав на Върховния административен съд е отменил оценката за ...

... подлежи на обжалване в 14-дневен срок. Делото е образувано по три жалби срещу ОВОС - от Сдружение "Коалиция за устойчиво развитие" и от двама граждани екозащитници. Според съда ОВОС е издаден при допуснати множество нарушения както на процедурата, така и на материалния закон и в противоречие с целта на закона.


Не са открити следи и отпечатъци, оставени от атентаторите на

Не са открити следи и отпечатъци, оставени от атентаторите на ...

... от които са комуникирали тримата се намират на територията на Поморие и Несебър. В една от експертизите се посочва, че има над 100 профила в единия от компютрите. Делото ще се гледа отново на 13 юни в София, когато ще бъдат призовани свидетели от Варна, Велико Търново и други градове.


Съдът отложи делото за условно предсрочно освобождаване от Джок Полфрийман.

Съдът отложи делото за условно предсрочно освобождаване от Джок Полфрийман. ...

... на Монов настъпва след нанесен с нож удар в гръдния кош, което засегнало левия бял дроб и сърцето. За това деяние Полфрийман е признат за виновен и осъден на 20 години лишаване от свобода и общо 400 000 лв. обезщетение за причинени неимуществени вреди на родителите на Монов, пише "Булфото".


Софийски градски съд остави в ареста Георги Георгиев за инцидента

Софийски градски съд остави в ареста Георги Георгиев за инцидента ...

... разигра на 14 май. Според очевидци до спречкването  между двамата се е стигнало, след като пострадалото момче прави забележка на няколко деца, които люпили семки в тролея. В спора се намесва 33-годишния Георги Георгиев, който пробожда момчето. По-късно се разбра, че тийнейджърът е намушкан на 2 см от сърцето.  


4 месеца затвор получи мъж за закана с убийство, съобщиха

4 месеца затвор получи мъж за закана с убийство, съобщиха ...

... отправил описаните по-горе закани. Това деяние съставлява престъпление по чл. 144, ал.3, вр. ал.1 от НК. На подсъдимия Недялков е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири месеца, при първоначален строг режим. Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.


Наказание от 3 години лишаване от свобода, чието изпълнение е

Наказание от 3 години лишаване от свобода, чието изпълнение е ...

... Районно управление – Велико Търново за престъпление по чл.131, ал.2 и чл.325, ал.3, вр. ал.1 от НК. Припомняме, че полицейският служител е бил ударен с твърд предмет от водача на камиона при проверка от органите на реда на 21 януари в Прохода на Републиката. Шофьорът е бил в нетрезво състояние.


Пловдивският апелативен съд остави в ареста двамата висши служители на

Пловдивският апелативен съд остави в ареста двамата висши служители на ...

... под стража" спрямо Иван Деспотов и Владимир Манев. Мотивите на съда са, че е налице обосновано предположение за извършено престъпление и че има опасност обвиняемите да извършат и друго престъпление, ако спрямо тях бъде наложена по-лека мярка. Определението на Пловдивският апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.  


3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок е

3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок е ...

... обхванала ревност. Първо запалил апартамента, след това отишъл до ателието на тъщата си и също го подпалил. Палежът на жилището е причинил вреди на значителна стойност, като имало опасност пожарът да се разпростре и върху съседни имоти. Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


Софийският градски съд освободи под гаранция от 1000 лв. колоездача,

Софийският градски съд освободи под гаранция от 1000 лв. колоездача, ...

... е укоримо поведение. Мъжът не е предоставил данни или телефонен номер на родителите, но пък сам се е предал на органите на реда. Съдът обаче е приел, че Миланов не е опасен за обществото и се е предал сам в полицията. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. 4


Софийска градска прокуратура е внесла обвинение в съда срещу управителя

Софийска градска прокуратура е внесла обвинение в съда срещу управителя ...

... 000 лв. с единствената фирма, подала оферта за участие. Фирмата обаче е закупила компютърен томограф за 492 809, 08 лева без ДДС и го предоставила на КОЦ Пловдив. Красимир В. е с мярка "подписка". Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание от три до десет години затвор.


По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Благоевград, съдът е

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Благоевград, съдът е ...

... На двамата водачи са наложени ефективни наказания. М.З. е осъден на "лишаване от свобода" за срок от четири години при първоначален "общ" режим. Осъдителната присъда за П.Д. е три години "лишаване от свобода" и забрана да шофира за пет години. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.


Главният юрисконсулт на район "Подуяне" в Столичната община е арестувана

Главният юрисконсулт на район "Подуяне" в Столичната община е арестувана ...

... допълни, че тепърва предстои работа по фактите, установени чрез тях, но са налице необходимите данни и доказателства за образуване на досъдебното производство. "Заради бързия развой на случая вчера, организирахме бърза акция за задържане на двамата – служителката и предалия подкупа, който в последствие свидетелства", заяви още Ивайло Спиридонов. Снимки: МВР


Районната прокуратура в Ямбол се самосезира и разпореди проверка, която

Районната прокуратура в Ямбол се самосезира и разпореди проверка, която ...

... извършвана ли е застрахователна дейност и разполага ли дружеството с офис в болницата. Ще се проверява също постъпвали ли са в здравното заведение парични средства от пациенти за застраховка и в какъв размер. След приключване на проверката в срок от 30 дни, събраните материали ще бъдат предоставени на наблюдаващия прокурор.


Софийски районен съд осъди Антонио Ников за нанесена от него

Софийски районен съд осъди Антонио Ников за нанесена от него ...

... случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на СРП, а след приключване на разследването е изготвен и внесен обвинителен акт. С присъда на СРС, на Ников е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, изпълнението на което е отложено за срок от четири години.  


Поради липса на готови експертизи беше отложено делото за конфискация

Поради липса на готови експертизи беше отложено делото за конфискация ...

... придобито от престъпна дейност. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и касае луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми. Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група, пише БТА.


По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково бе привлечен като обвиняем Бурак

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково бе привлечен като обвиняем Бурак ...

... е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес 16.05.2018 г. Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо привлеченото към наказателна отговорност лице. Предстои разглеждане на искането за вземане на мярката за неотклонение на Бурак А.


Възрастният мъж, който вчера замери с яйца подсъдимия за убийството

Възрастният мъж, който вчера замери с яйца подсъдимия за убийството ...

... акт се отбелязва още, че Радостин Г. е замерил с яйца лице, което се счита за невинно до доказване на противното. Едно от яйцата уцелило 16-годишния Иван в гърба, а другото паднало на земята, до служител на Съдебна охрана. Решението може да бъде обжалвано пред Бургаския окръжен съд.    


Министерството на правосъдието публикува за обществено обсъждане проект на образец

Министерството на правосъдието публикува за обществено обсъждане проект на образец ...

... обсъждане целят улесняване на упражняването на правата на гражданите и юридическите лица, в качеството им на заявители или длъжници в заповедното производство по ГПК, както и постановяване на законосъобразни съдебни актове от съдилищата и установяване на непротиворечива съдебна практика в производствата по глава тридесет и седма „Заповедно производство“ от ГПК.


Танцьорката Габриела Медарова, която блъсна 10 паркирани коли в Пловдив

Танцьорката Габриела Медарова, която блъсна 10 паркирани коли в Пловдив ...

... производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, съобщава БНТ. Очаква се след изтичането на 72-часовия арест прокуратурата да поиска за нея постоянна мярка "задържане под стража". На 19 април Габриела беше освободена от ареста за случая с блъснатите коли. Определена бе парична гаранция от 5 000 лева.


43-годишният Стефан Явузларов ще изтърпява наказание лишаване от свобода за

43-годишният Стефан Явузларов ще изтърпява наказание лишаване от свобода за ...

... намерени и прекурсори, съоръжения и материали за производство на наркотични вещества. Стефан обяснил наличието им с експерименти, които провеждал с любознателна цел. Подсъдимият е осъждан през 2014 г. за държане на материали за производство на амфетамини. Тогава му било наложено наказание 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.


Приемете искрена благодарност за всичко, което сте направил за България!

Приемете искрена благодарност за всичко, което сте направил за България! ...

... финала на този процес като печеливша страна, защото точно тя беше справедливата и истинната“, посочи той. Според главния прокурор книгата е ценна като разказ на пряк участник в тези събития и съдържа множество непознати досега факти за процеса. „Тя е едновременно учебник по право и по история“, смята главния прокурор.


Кметът на село Бели Лом Мейнур А. е била предадена

Кметът на село Бели Лом Мейнур А. е била предадена ...

... Хюсеинов, но не знаела за съществуването на роднина с името Джалил. Това обаче противоречи на удостоверение за наследници на Хюсеинов, в което собственоръчно кметицата е изписала имената на неговия син Джалил. Предстои делото срещу 57-годишната жена, която е с висше образование, да бъде насрочено за разглеждане в Разградския районен съд.


Апелативният специализиран наказателен съд постанови ефективни присъди за 8 от

Апелативният специализиран наказателен съд постанови ефективни присъди за 8 от ...

... повдигнатите им обвинения. Разследването започна по сигнали на изнудвани шофьори, според които от тях са били искани между 20 и 50 лева, за да не бъдат санкционирани с по-тежки административни наказания. Присъдата на Апелативния специализиран наказателен съд не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.


Пуснаха под домашен арест един от обирджиите на банкомата в

Пуснаха под домашен арест един от обирджиите на банкомата в ...

... с определение на съда същата е била оставена без уважение. В законоустановения срок К. М. е обжалвал определението на Районния съд пред Окръжен съд - Кюстендил, който е изменил наложената му мярка за неотклонение от "задържане под стража" в "домашен арест". Определението на съда не подлежи на обжалване и протест.


Днес, 14 май 2018 г., по искане на Специализираната прокуратура,

Днес, 14 май 2018 г., по искане на Специализираната прокуратура, ...

... на обосновано предположение, че са извършили умишленото престъпление във връзка с работата им, за което са обвинени. Освен това, има и достатъчно основание да се счита, че служебното положение на обвиняемите ще създаде пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото, съобщиха от пресцентъра на специализираната прокуратура.


Държавното обвинение пpeдлaгa да се обмисли отпадането на наказателната отговорност

Държавното обвинение пpeдлaгa да се обмисли отпадането на наказателната отговорност ...

... евентуални бонуси за подаващите сигнали, че са изнудвани, за лица, част от организирана престъпна група, проговорили за групата и още - cлeдeнe в интepнeт и пo тeлeфoнни paзпeчaтки и зa кoмпютъpни пpecтъплeния, а зa eфeктивнa биткa cpeщy opгaнизиpaнaтa пpecтъпнocт и кopyпциятa - по-дълго предварително задържане и по-продължителен контрол със СРС.


В събота, 12.05.2018 г., Софийският районен съд уважи внесеното от

В събота, 12.05.2018 г., Софийският районен съд уважи внесеното от ...

... не е оказал помощ на детето, опитвайки се да прикрие своята самоличност. На следващо място съдът посочва, че е налице опасност от извършване на ново престъпление от Миланов, с оглед факта, че той вече е трикратно осъждан, като два пъти му е налагано наказание "пробация", за едно и също деяние.


Софийска районна прокуратура задържа лице за държане на голямо количество

Софийска районна прокуратура задържа лице за държане на голямо количество ...

... 2 НК. Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 14.05.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


Районна прокуратура-Пловдив разпореди провеждането на бързо производство относно нанесена лека

Районна прокуратура-Пловдив разпореди провеждането на бързо производство относно нанесена лека ...

... инцидента, изготвяне на медицинска експертиза относно вида на нанесената на пострадалата телесна повреда и механизма за причиняването й. За престъплението по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. с чл. 130, ал. 2 от НК законът предвижда наказание до една година лишаване от свобода или пробация. Работата по случая продължава.


Пловдивският окръжен съд върна на прокуратурата делото срещу главния архитект

Пловдивският окръжен съд върна на прокуратурата делото срещу главния архитект ...

... и в допълнение настоявал за консултант на проекта да бъде избран негов познат. Сега мъжът е подсъдим заедно с главния архитект и днес съдът потвърди паричните им гаранции от по 5 000 лева. И двамата отричат да имат вина, но според обвинението срещу тях има събрани различни доказателства, отбелязва БНТ.


Окръжен съд – Бургас провежда днес разпоредително заседание по делото

Окръжен съд – Бургас провежда днес разпоредително заседание по делото ...

... особено мъчителен начин – била е в съзнание, викала е за помощ, но Иван я е оставил в асансьора, без да й помогне. Майка му и днес твърдеше, че синът й не е виновен, а е натопен. Близки на убитата четвъртокласничка се събраха на мълчалив протест пред Съдебната палата. 9


С постановление на прокурор в Окръжната прокуратура в Шумен в

С постановление на прокурор в Окръжната прокуратура в Шумен в ...

... е бил замерен с камъни и тухли от непознатите. Тогава той извадил нож и пробол в сърцето един от нападателите си. Жертва на престъплението е 28-годишният Митко Б. Окръжната прокуратура ще внесе искане в Шуменския окръжен съд за определяне на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Велико Л.


Окръжна прокуратура – Перник внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен

Окръжна прокуратура – Перник внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен ...

... и за заплащане на строителни и монтажни работи (СМР). В него са удостоверени неверни обстоятелства, а именно, че са извършени СМР за ремонт на път гр. Радомир – с. Друган (подстанция „Червена могила”), на стойност 20 900 лева вместо реално извършени СМР на същия път за сумата от 1064.89 лева.


В Бургаския окръжен съд започва делото за убийството на 11-годишната

В Бургаския окръжен съд започва делото за убийството на 11-годишната ...

... на 15-годишния Иван твърдят от самото начало, че синът им е невинен. Има свидетели, че Иван е бил с деца навън, когато е извършено престъплението, каза неговата майка Донка Петрова. Делото ще се гледа при закрити врата, тъй като ще бъдат изнесени данни и факти, засягащи малолетни и непълнолетни лица.


Съдът в Пловдив остави за постоянно в ареста двамата началници

Съдът в Пловдив остави за постоянно в ареста двамата началници ...

... защото имат достъп до сървърите, освен това могат да окажат влияние на свидетелите. Другите двама в схемата са направили пълни самопризнания. Аптекарският бос Николай Александров е освободен срещу 20 хиляди лева. Човекът-бушон, социално слабият Димитър Йотинов, на чието име са регистрирани аптеките-фантоми, е освободен срещу гаранция от три хиляди лева.


Окръжна прокуратура – Бургас задържа за 72 часа Кирил А.

Окръжна прокуратура – Бургас задържа за 72 часа Кирил А. ...

... от дееца обществено опасни последици – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 9, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1, предл. ІІ от НК.  Очаква се Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Кирил А.


По обвинителен акт на Софийска окръжна прокуратура съдът призна за

По обвинителен акт на Софийска окръжна прокуратура съдът призна за ...

... във Федерална Република Германия, по линия на международното сътрудничество с компетентните съдебни органи не е било установеното настоящото местонахождение на подсъдимия. На Ф.Б. е наложено наказание 10 години лишаване от свобода лишаване от право да управлява МПС за срок от 12 години. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.


Варненският окръжен съд потвърди постоянната мярка за неотклонение „Задържане под

Варненският окръжен съд потвърди постоянната мярка за неотклонение „Задържане под ...

... замяна. Непълнолетните извършители на това деяние се наказват с лишаване от свобода от 5 до 12 години, когато са навършили 16 години. Определението на Варненския окръжен съд, с което бе потвърдена първоначално наложената мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на непълнолетния Кристиян Т., подлежи на обжалване пред Апелативния съд.  


Софийската градска прокуратура обвини двама квестори на КТБ за умишлена

Софийската градска прокуратура обвини двама квестори на КТБ за умишлена ...

... Двамата умишлено са разпоредили осчетоводяване на предсрочното прекратяване на девет договора за индивидуални срочни депозити с привилегирован текущ годишен лихвен процент, вследствие на което депозитите били прехвърлени за изплащане към Фонд за гарантиране на влоговете в банките. Тези действия са в нарушение на закона за гарантиране на влоговете в банките.


София ще е домакин на конференция за електронните доказателства на

София ще е домакин на конференция за електронните доказателства на ...

... се проследи онлайн. По време на конференцията ще бъдат представени обменът и практическите мерки, свързани с достъпа до електронните доказателства и документи в услуга на съдебните органи, както и новите възможности, които дава цифровата платформата e-CODEX, чрез която ще може да се осъществява трансгранична комуникация между съдилищата на държавите членки.