Имаме информация, че таксата за бърза регистрация и за специални

...
Имаме информация, че таксата за бърза регистрация и за специални
Коментари Харесай

До 100 лв. от всеки рушвет прибирал шефът на КАТ-Благоевград

Имаме информация, че таксата за бърза регистрация и за специфични номера е била твърда. Сумата, която е трябвало да се заплати на страната за подобен номер, е била завишавана от медиатори с към 100-200 лв.. На процедура част тази връхнина – 50-100 лв. е отивала към началника на КАТ-Благоевград. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова във връзка арестите в КАТ-Благоевград.

Сигналът за корупционната скица е получен при започване на годината. Образувано е досъдебно произвеждане за подкупи. Подкупите са в незначителен размер, само че са получавани задоволително постоянно в границите на месеца. Следствените дейности се реализират от следователи от Националната следствена работа, добави тя.

При претърсвания през вчерашния ден в кабинета на началника на КАТ-Благоевград, в касата са открити 5300 лв., за които се счита, че са част от подкупите. В касата е открит и противозаконен револвер "Макаров ". Много пари са открити и в офисите на фирмите-регистратори, посочи Арнаудова.

По думите й в схемата са взели участие минимум три лица – началникът на бранш "Пътна полиция " и двама регистратори - компании, които опосредяват услугата.

Към този час са арестувани четири лица, чака се прокуратурата да им повдигне обвинявания. Считаме, че става въпрос за съизвършителство, към този момент нямаме доказателства за проведена незаконна група. Прокуратурата ще изиска мярка за неотклонение задържане под стража, сподели още Румяна Арнаудова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР