Още в понеделник прокуратурата ще изиска от Главна дирекция Борба

...
Още в понеделник прокуратурата ще изиска от Главна дирекция Борба
Коментари Харесай

Прокуратурата ще изиска наличната информация за санкционираните по “Магнитски” още в понеделник

Още в понеделник прокуратурата ще изиска от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП), Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП), Държавна организация „ Национална сигурност ” (ДАНС), Националната организация по приходите (НАП), Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), Агенцията по вписвания и други държавни органи да дават наличната при тях информация във връзка с лицата, включени в листата “Магнитски ”. Това се споделя в коментар на Сийка Милева, представител на основния прокурор, оповестен на Фейсбук страницата на държавното обвиняване.

В него Милева удостоверява за против интернет страницата на прокуратурата и показва, че съгласно първичната информация офанзивата е с източник Руската Федерация.

„ Прави усещане, че хакерската офанзива идва по-малко от 24 часа след оповестяването на новите наказания по световния закон “Магнитски ”, свързани и със зловредното съветско въздействие. Знаете добре, че
във връзка с две от глобените лица има импортирани обвинителни актове
Румен Овчаров е обвиняем, има присъда на две инстанции. По отношение на Николай Малинов е импортиран обвинителен акт в Софийски градски съд за шпионаж в интерес на Русия. В Националната следствена работа се води следствие за корупция, в което се събират доказателства за съпричастност и на други две глобени лица “, написа още Сийка Милева.

„ В този смисъл прокуратурата вижда в налагането на глобите и поддръжка от нашите евроатлантически сътрудници в напъните ни да се противопоставяме на зловредното съветско въздействие против Република България и района “, показва тя.

Съединени американски щати и Англия оповестиха в петък, че постановат наказания поради корупция против петима някогашни държавни чиновници и пет юридически лица от България.

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласява на уеб страницата си обновен лист със глобени лица по силата на закона “Магнитски ”.

Службата за надзор на задграничните активи (Office of Foreign Assets Control, OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на пет сегашни или някогашни длъжностни лица от България – Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов – за тяхното необятно присъединяване в корупционна активност в България. Това се споделя в прессъобщение на финансовото ведомство, публикувано от посолството на Съединени американски щати в София.

Съединени американски щати също по този начин постановиха наказания на четири юридически лица, притежавани или следени от Малинов, както и сдружение, притежавано или следено от Горанов. Мерките по отношение на тези физически и юридически лица се постановат въз основа на Указ 13818, който надгражда и ползва Глобалния закон „ Магнитски “ за отговорност при нарушение на правата на индивида и под чието деяние попадат участниците в съществени нарушавания на правата на индивида и корупция по целия свят.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР