Защитата на актьора Алек Болдуин по обвиненията в непредумишлено убийство

...
Защитата на актьора Алек Болдуин по обвиненията в непредумишлено убийство
Коментари Харесай

Защитата на Болдуин протестира срещу искане за присъда от пет години затвор

Защитата на артиста Алек Болдуин по обвиняванията в непредумишлено ликвидиране на снимачната площадка, при което почина операторката Халина Хътчинс, упорстват съдията да не позволява настояването на прокурорите за присъда от пет години затвор. Те се обосноваха, че това наказване не е съществувало, когато е осъществена стрелбата.

В правосъдни документи, подадени в петък, юристите на Болдуин настояват, че в случай че се разреши на прокурорите на щата Ню Мексико да издигнат обвинявания против артиста според закон за оръжията, това би нарушило уговорка в конституцията на Съединени американски щати, която не разрешава смяна със задна дата на правните последствия от дейности.

„ Прокурорите позволиха съществена правна неточност “, пишат юристите, водени от Люк Никас, в документи, получени от Variety и други издания.

Ако отбраната на юристите на Болдуин убедят съдията по делото, Мери Марлоу Сомър, да отстрани позоваването на закона за оръжията, правната заплаха на артиста ще намалее доста. В случай на присъда, той ще получи най-много 18 месеца затвор.

42-годишната Хътчинс умря на 21 октомври 2021 година, малко откакто беше убита по време на подготовки за сцена в уестърн кино лентата Rust, в ранчо в покрайнините на Санта Фе. Болдуин беше насочил револвер към нея, когато револверът създаде изстрел.

Режисьорът Джоел Соуза беше ранен.

Болдуин, прочут с функциите си в 30 Rock и The Hunt for Red October твърди, че Хътчинс е починала при „ драматичен случай “. Той настоя, че му е казано, че револверът е безвреден.
Властите дефинираха гибелта като случай
Но в края на януари те повдигнаха обвинявания в непредумишлено ликвидиране против Болдуин и оръжейника на кино лентата Хана Гутиерес Рийд, потвърждавайки, че убийството е резултат от немарливост.

Прокурорите се позоваха на нов закон за потреблението на огнестрелно оръжие в хода на закононарушение, което ще изисква всеки наказан да прекара пет години в пандиза.

Но цитираният закон влезе в действие през май 2022 година, седем месеца след гибелта на Хътчинс.

Това е втората стъпка от отбраната на Болдуин през последните дни. Във вторник юристите внесоха искане, в което се аргументират, че специфичен прокурор, назначен по случая, Андреа Рийб, би трябвало да бъде дисквалифицирана, защото нейната позиция на щатски законодател й не разрешава според закона на Ню Мексико да заема каквато и да е правосъдна роля.

В четвъртък родителите и сестрата на Хътчинс заведоха дело против Болдуин и други негови сътрудници за обезщетение.

Помощник-режисьорът на кино лентата, Дейвид Холс, се призна за отговорен за повърхностно потребление на смъртоносно оръжие и се съгласи да прекара шест месеца в пробация.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР