Категорично са разкрити директни транзакции от руски фирми към криптобанката

...
Категорично са разкрити директни транзакции от руски фирми към криптобанката
Коментари Харесай

Гешев: Разкрити са транзакции от руски фирми към NEXO

„ Категорично са разкрити директни транзакции от съветски компании към криптобанката NEXO, както и има сведения за съгласуваност сред NEXO и ирански терористични организации “. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев по време на чуване в парламентарната правната комисия в Народно събрание, заяви БГНЕС.

Гешев посочи, че в България няма закон за лобизма и няма опция за следене.

“Аз съм сигурен, че един подобен закон ще докара до триумф, само че ние нямаме право на такова следствие “, съобщи той в отговор на депутатски въпрос по отношение на случая NEXO и финансирането на “Демократична България ” от страна на криптобанката. „ Имам много подробна информация, допускам в една съответна медия ще излезе повече информация, знаете че има редица нередности във връзка с криптобанката, откакто създадем нужното изследване, ще дадем информация “, разяснява още той.

По отношение на Шенген основният прокурор посочи, че има изясненост, че техническите условия от дълго време са изпълнени.

“Сега спекулацията за ролята на основния прокурор е ненужна “. Понеже казахте, че съм опасност за Организация на обединените нации и Европейски Съюз, то аз желая да кажа, че нямам право да изричам персонално мнение, това се отнася и за всички политически фигури – това, което казвате са тотално персонални отзиви “, това съобщи основният прокурор, като се обърна към Бойко Рашков от Политическа партия. „ Трябва да вървим напред, да сме лоялни сътрудници на европейските институции, а не да се връщаме към практики, познати по време на комунизма “, посочи още той.

„ Не ми е известно да има молба за правна помощ от страна на Съединени американски щати към следствието на криптобанката. Ако постъпи искане към следствие, то такова би трябвало ДАНС да реализира, тъй като той е проверяващият орган.
Моите пълномощия са безспорни за всеки, който е осведомен с Конституцията
Надежда Йорданова от Демократична България не е осведомена с тях, поискахте оставката ми, само че стана ясно, че няма причини за това. В една страна в Европейски Съюз, в случай че това се случи има последици, само че това са особеностите на нашата система ”, обърна се основният прокурор към Надежда Йорданова от Демократична България.

„ Злоупотребата с ПВУ би трябвало да бъде прекъсната, едно служебно държавно управление преднамерено подписа условие за конституционни промени, които опонират на Конституцията. „ Политическата логичност ” е служител на реда да образува досъдебно произвеждане без прокурор, това на практика значи опция за корист с българското правораздаване. Така вкарваме правила от времето на Тодор Живков, то е на ръба на тоталитарните правила. Аз имам богат прокурорски опит и мога да ви кажа, че осъждам от Върховен касационен съд няма да желае да упражнява пълномощията на основния прокурор, Върховен касационен съд ще преценя дали има задоволителни условия за формиране на досъдебно произвеждане, това няма по какъв начин да бъде законно. Сега съм пред алтернатива – дали да съм горделив, че за първи път се прави закон за надзор върху Гешев, или да ме е позор от българската политическа логичност ”, съобщи още основният прокурор. ‚Ако има воля за промени в законодателството, то би трябвало да бъде в синхрон с Конституцията, допускам, че в случай че Христо Иванов беше основен прокурор, то щяхме да сме изцяло естествена народна власт ”, разяснява още той.

„ Аз се съгласявам за законодателни промени в Наказателния кодекс, само че вие би трябвало да наложите тези промени, това е и правосъдната промяна, а не цели, каквито някои си слагат посредством тази промяна – да махнат основния прокурор и да сложат техен човек. Ако това не се промени, ще продължат убийствата по пътищата. При срещите ми с жители те акцентират точно потребността от законодателни промени, това е ваша задача. Бяхме по средата в класацията на Европейски Съюз за смъртни случаи по пътищата, в този момент сме водещи, това е и казусът ни, само че той би трябвало да се реши в Народно събрание ”, посочи още Гешев.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР