В процедура на съкратено съдебно следствие 64-годишен мъж беше признат

...
В процедура на съкратено съдебно следствие 64-годишен мъж беше признат
Коментари Харесай

8 месеца условно за пенсионер за посегателство спрямо малолетно и непълнолетно момиче

В процедура на кратко правосъдно разследване 64-годишен мъж беше приет за отговорен, че през месец юни 2015 година във Варна направил опит да извърши дейности за възбуждане на полово предпочитание с малолетно момиче.

Това оповестиха от пресцентъра на Районен съд – Варна. Подсъдимият беше приет за отговорен и по повдигнатото по отношение на него обвиняване за това, че в интервала от 13 до 21 юни 2015 година, в изискванията на продължавано закононарушение, упил с алкохолни питиета – ракия, бира, водка и алено вино, две ненавършили 18-годишна възраст девойки – надлежно малолетно на 15 години и малолетно на 13 години.

Мъжът беше отчасти оневинен по обвиняване в предоставяне на парична полза и осъществяване на блудничество с малолетна, занимаваща се с проституция. Той е с чисто правосъдно минало.

Делото в Районен съд – Варна бе прегледано при закрити врата. Съдебният състав групира наложените за всяко от закононарушенията санкции като дефинира 64-годишния мъж да търпи най-тежкото от тях – 8 месеца отнемане от независимост, отсрочени с изпитателен период от 3 години. Подсъдимият бе наказан още да заплати обезщетение на потърпевшата малолетна за претърпените вследствие на всяко от действията неимуществени вреди. В негова тежест са държавните такси по почетения цивилен иск и направените по делото разходи.

Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период пред Окръжния съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР