Шуменският окръжен съд пусна под “домашен арест 18-годишния Жечко Кюркчиев,

...
Шуменският окръжен съд пусна под “домашен арест 18-годишния Жечко Кюркчиев,
Коментари Харесай

Не дрогиран, а с упойка: Пуснаха шофьор-убиец, доказателствта срещу него се “самозапалили”

Шуменският областен съд пусна под “домашен арест ” 18-годишния Жечко Кюркчиев, обвинен, че, при която почина 22-годишно момиче. Инцидентът стана на 28 септември вечерта в центъра на града, на кръгово кръстовище на бул. “Цар Симеон Велики ”.

При злополуката е потърпевшо и друго момиче от блъснатата кола, което е настанено в болница със приблизително тежка телесна щета.

От прокуратурата упорстваха да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража ”, а двамата юристи на Кюркчиев, както и самият той – “домашен арест ”.

По време на делото стана ясно, че Кюркчиев е
управлявал колата си с 93,8 при позволени 50 километра в час.
Според двамата юристи на Кюркчиев, преди пътното произшествие младежът е бил на ортодонт, който му е сложил анестезия.

Множество незнайни, обаче, съпровождат случая: при полева инспекция на местопроизшествието непоследствено след злополуката служителите на реда откриват, че младежът дава позитивна проба за опиати, която реагира на проба на амфетамини. Пред съда, обаче, тестът изненадващо изчезва и е заместена с друга, от лаборатория на ВМА-Варна, която дава мнение, че в кръвта на младежа не е имало съществуване на опиати.

Шокиращ е и фактът, че автомобилът, с който Кюркчиев провокира злополуката, и който след нея бива оставен на охранителен паркинг на Министерство на вътрешните работи за снемане на спомагателни доказателства,
изненадващо се “самозапалва ”, като по този начин са заличени основни доказателства.
Под постове с новината за гибелта на младото момиче в обществените мрежи се разяснява интензивно, и че един от юристите на водача, умъртвил момичето, – Ивайло Йорданов, е брачен партньор на съдийка от Окръжния съд в града, а другият му юрист – Ивайло Тошев, е наследник на някогашен началник на полицията в Шумен, като към момента имал връзки там.

Заради многото противоречиви моменти след злополуката, за доста шуменци е мистерия дали ще има правдивост в правосъдния развой. Това проличава от стотиците мнения под публикации и постове.

От БГНЕС са потърсили за коментар и представителя на Главния прокурор Иван Гешев – Сийка Милева, която разяснява, че делата към този момент ще бъдат две:
по случая с злополуката, и още едно – за “самозапалилия ” се автомобил на охраняемия паркинг.
“От името на управлението на Прокуратурата на Република България изричам съболезнования на околните на починалото 22-годишно момиче, което загуби живота си прекомерно рано при пътнотранспортно произшествие в Шумен.

Колегите от Шумен обявиха, че с оглед обективно и независимо следствие, делата ще бъдат конфискувани от проверяващи служители на реда при Областна дирекция на МВР-Шумен, и ще предложат на основния прокурор да ги разпореди на следователи от Национална следствена работа.

Без никакво подозрение в работата на сътрудниците ни от Окръжна прокуратура-Шумен и при индикации за проблеми в други правоохранителни органи, ще бъде осъществена и преценка дали друга, равна по степен, прокуратура да реализира управлението и надзора върху делата ”, добави Милева.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР