На 17 май 2018 г. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе

...
На 17 май 2018 г. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе
Коментари Харесай

СГП обвини управителя на КОЦ Пловдив

На 17 май 2018 година Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Окръжен съд Пловдив обвинителен акт против Красимир В.

Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той е упрекнат за занемареност в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай.

Красимир В. е упрекнат за това, че 31.08.2016г. в гр. Пловдив като шеф на „ Комплексен онкологичен център – Пловдив “ ЕООД, не е положил задоволително грижи за предоставена му работа по отношение на ефикасното и добросъвестно разходване на средствата на сдружението и от това са последвали обилни вреди за „ КОЦ-Пловдив “ ЕООД в размер на сумата от 405 190, 92 лв. без Данък добавена стойност.

В качеството си на възложител по Закона за публичните поръчки, Красимир В., без да организира пазарни съвещания, без да потърси препоръки от самостоятелни специалисти или органи или от участници на пазара, е разкрил процедура по социална поръчка с предмет: „ Доставка, монтаж и въвеждане в употреба на компютърен томограф “ с планирана стойност 950 000 лв. без Данък добавена стойност.

Процедурата по публичната поръчка завършила със сключването на контракт на стойност 898 000лв с единствената компания, подала оферта за присъединяване.

След подписване на контракта тази компания закупила компютърен томограф на стойност 492 809, 08 лв. без Данък добавена стойност и го предоставила на КОЦ Пловдив.

Разликата от 405 190, 92 лева сред платената сума от КОЦ Пловдив за придобиване на компютърния томограф и действителната му пазарна цена се равнява в размер на 964,74 минимални работни заплати за страната, което дефинира вредата като такава в „ изключително огромни размери “.

Спрямо Красимир В. е избрана мярка за неотклонение „ подписка “.

Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ от три до 10 години, като съдът може да постанови отнемане от право да заема избрана публичен или държавна служба, както и да упражнява избрана специалност или активност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР