Окръжният съд ще гледа делото срещу зам.-кмета на Куклен Костадин

...
Окръжният съд ще гледа делото срещу зам.-кмета на Куклен Костадин
Коментари Харесай

Съдът заседава срещу зам.-кмет на Куклен заради подкуп

Окръжният съд ще гледа делото против зам.-кмета на Куклен Костадин П. за взимане на рушвет и против Надежда М за предложение на рушвет.

Това оповестиха от пресцентъра на Окръжен съд – Пловдив.

Делото ще се гледа от 9.00 часа в зала 5 на Съда. Докладчик е Св. Станева. Срещу зам.-кмета на Куклен Костадин П. са повдигнати 5 обвинявания. Той е упрекнат за това, че през интервала месец април – 14 май 2013 година в град Куклен, в качеството си на зам.-кмет на Община Куклен, изпълняващ длъжността „ кмет на Община Куклен “, е приел рушвет в размер на 3000 лв. от Надежда М., с цел да извърши друго закононарушение във връзка със службата си.

Второто обвиняване е за това, че на 14 май 2013 година в град Пловдив и град Куклен в качеството си на заместник-кмет на Община Куклен е превишил властта и правата си по член 36а, ал.2 от Закон за обществените поръчки – при реализиране на контрола по ал.1 възложителят ревизира единствено наличието на формираните от комисията протоколи за сходство с условията на закона и авансово оповестените условия на публичната поръчка, като е отворил пликовете, съдържащи ценовите предложения на участниците, среща се със наличието им, сверил ги е с ценовата оферта на „ Надежда 2000 “ ЕООД, в социална поръчка с предмет „ Доставка на хранителни артикули за Обединено детско заведение – гр. Куклен и за Домашен обществен патронаж – гр. Куклен “ за да набави за другиго – „ Надежда 2000 “ ЕООД – гр. Пловдив, полза – парични средства в размер на 74 327 лв., представляващи цената на едногодишен контракт по социална поръчка с предмет „ Доставка на хранителни артикули за Обединено детско заведение – гр. Куклен и за Домашен обществен патронаж – гр. Куклен “ и от това са могли да настъпят немаловажни нездравословни последствия, изразяващи се в съществено накърняване на престижа и доверието в локалната власт – Община Куклен и Общински съвет Куклен.

Третото обвиняване е за това, че на 14 май 2013 година в град Куклен е скрил непознати документи – ценови оферти на „ Надежда – 2000 “ ЕООД – гр. Пловдив, импортирани от претендента „ Надежда 2000 “ ЕООД – гр. Пловдив, в община Куклен по социална поръчка с предмет „ Доставка на хранителни артикули за Обединено детско заведение – гр. Куклен и за Домашен обществен патронаж – гр. Куклен “ за да набави за себе си и за „ Надежда – 2000 “ ЕООД – гр. Пловдив.

Четвъртото обвиняване е за това, че на 10 юни 2014 година в гр. Куклен е приел от Надежда М. рушвет в размер на 1200 лв., с цел да упражни въздействие при взимане на решение (определяне на реализатор по контракт за социална поръчка) от длъжностно лице – дееспособен правист А. С., член на комисия за осъществяване на процедура по възлагане на социална поръчка, във връзка със службата му (по осъществяване на открита процедура по Закон за обществените поръчки с предмет „ Доставка на хранителни артикули за Обединено детско заведение – гр. Куклен и за Домашен обществен патронаж – гр. Куклен “, назначена със заповед №429/27.05.2014 година на зам.-кмет, изпълняващ длъжността кмет на община Куклен – Костадин П.). Петото обвиняване е за това, че на 10 юни 2014 година в гр. Куклен е скрил ценови оферти на „ Надежда 2000 “ ЕООД – гр. Пловдив, импортирани от претендента „ Надежда 2000 “ ЕООД – гр. Пловдив в община Куклен по „ открита процедура “ с предмет „ Доставка на хранителни артикули за Обединено детско заведение – гр. Куклен и за Домашен обществен патронаж – гр. Куклен “, за да набави за себе си и за „ Надежда 2000 “ ЕООД – гр. Пловдив, полза.

Срещу Надежда М. са повдигнати 2 обвинявания. Първото е за това, че през интервала април – 14 май 2013 година в гр. Куклен е дала рушвет в размер на 3000 лв. на Костадин П., заместник-кмет на Община Куклен, изпълняващ длъжността „ кмет на Община Куклен “, с цел да извърши дейности по работа, в качеството му на възложител по социална поръчка с предмет „ Доставка на хранителни артикули за Обединено детско заведение – гр. Куклен и за Домашен обществен патронаж – гр. Куклен “, за осъществяване на „ открита процедура “ по Закон за обществените поръчки за възлагане на социална поръчка с предмет „ Доставка на хранителни артикули за Обединено детско заведение – гр. Куклен и за Домашен обществен патронаж – гр. Куклен “, като обезпечи спечелването на публичната поръчка на „ Надежда 2000 “ ЕООД – гр. Пловдив.

Второто обвиняване против нея е за това, че на 10 юни 2014 година в гр. Куклен е дала рушвет в размер на 1200 лв. на Костадин П., който е твърдял, че може да упражни въздействие при взимане на решение (определяне на реализатор по контракт за социална поръчка) от длъжностно лице във връзка със службата му, а точно на членовете на комисията по провежданата в община Куклен „ открита процедура “ по Закон за обществените поръчки с предмет „ Доставка на хранителни артикули за Обединено детско заведение – гр. Куклен и за Домашен обществен патронаж – гр. Куклен “.

Делото е планувано и за 22 май 2018 година от 9.00 часа в 5 зала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР