Окръжният съд в Добрич наложи глоба от 1 000 лева

...
Окръжният съд в Добрич наложи глоба от 1 000 лева
Коментари Харесай

1000 лева глоба за мъж, бутнал и скъсал документи на данъчни служители

Окръжният съд в Добрич наложи санкция от 1 000 лв. на мъж, попречил работата на данъчни чиновници, оповестиха от пресцентъра на Съда.

39-годишният добричлия е приет за отговорен в това, че на 18 октомври 2016 година в павилион за пакетирани артикули в Добрич незаконно е попречил на двама данъчни инспектори от Търговско дружество на Национална агенция за приходите - Варна да изпълнят свое законово обвързване. На посочената дата данъчните чиновници били изпратени да връчат документи във връзка със почнала проверка на компанията, стопанисваща обекта.

В павилиона се намирала жена, представляваща компанията, на която чиновниците се пробвали да връчат книжата, само че тя отказала да ги одобри. Докато двамата инспектори разяснявали на дамата същността на документите, в обекта пристигнал подсъдимият, който бил акредитиран да ръководи проверяваната компания.

Той попречил на чиновниците да извършат отговорностите си, като влезнал в пререкания с тях, скъсал данъчни документи и ги избутал от павилиона.

От данните по делото излиза наяве, че мъжът е с чисто правосъдно минало. Окръжният съд го освободи от наказателна отговорност за осъщественото действие, като му наложи административно наказване - санкция в размер на 1000 лв.. Постановеното решение предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР