Възрастен мъж от петричкото село Мендово застава пред съда за

...
Възрастен мъж от петричкото село Мендово застава пред съда за
Коментари Харесай

Възрастен мъж посече с брадва сина си, за да го накара да спре да пие

Възрастен мъж от петричкото село Мендово застава пред съда за убийството на сина си. Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла обвинителен акт против 82-годишният Иван Срадков за ликвидиране на сина си Румен.

Трагедията се е разигра през 2015 година. Обвиняемият живеел в с. Мендово дружно със брачната половинка си. Семейството обитавало двуетажна къща, като вторият етаж на жилището се употребил от сина им. Отношенията сред сина и родителите били влошени, поради ежедневната приложимост на алкохол от негова страна.

В интервала от 2008 година до 2015 година мъжът неведнъж бил настаняван и лекуван в психиатрично заведение с диагноза поведенчески разстройства поради алкохолизъм. Тъй като не работел, непрестанно желал пари от възрастните си родители. Постоянно тормозел душевен и физически майка си и татко си, а когато те му отказвали пари, ги пребивал. Често, откакто били измъчвани от сина си, двамата отивали в дома на щерка си в с. Първомай, а дядо Иван нощувал и в сламена барака, която се намирала покрай Мендово. За агресивното държание на сина си възрастните родители подавали тъжби до полицията и до кмета на с. Мендово.

Около 21:00 часа, на 15 юли 2016 година мъжът отишъл при родителите си, с цел да търси пари. След като му било отказано, той заплашил да ги набие с дървен прът. Бащата му дал два лв. и той излязъл от къщата, с цел да си купи алкохол. След това дядо Иван се отправил към колибата си, с цел да пренощува там. Няколко часа по-късно при него пристигнал синът му, който бил пийнал и още веднъж изискал пари. След първичния отвод нападателният мъж взел един прът и го заплашил с побой. Обвиняемият отново му дал два лв., след което синът му се върнал в кръчмата.

По-късно вечерта Р. С. се прибрал в дома си пийнал и лежащ да спи в стаята на втория етаж. След среднощ възрастният мъж също се прибрал в къщата. Взел секира и към 2:00 часа през нощта се качил в стаята, където спял синът му. Бащата му нанесъл два удара – в региона на шията и по главата, след което бързо напуснал дома си. Скрил брадвата в плява до колибата.

Около 7:00 часа, сутринта, когато брачната половинка му се събудила, той й споделил, че синът им „ към този момент няма да пие ракия “. След това отишъл до дома на кмета и му разказал за случилото се.

Кметът го придружил до къщата му, видял окървавеното тяло на потърпевшия на втория етаж и се обадил на телефонен номер 112. От заключението на съдебно-медицинската експертиза се открива, че гибелта на Р.С. се дължи на обстойно, напречно ситуирано през горната част на шията, порезно-посечно пострадване.

Според движимостите лица, към инкриминирания интервал, обвиненият И.С. е усещал мощен боязън, неспокойствие, невъзможност, витална застрашеност, меланхолия. Те показват, че той може да дава пояснения и да взе участие в качеството на обвинен в наказателното произвеждане.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР