Наказание


С осъдителна присъда е приключило делото срещу К.М. и З.М.

С осъдителна присъда е приключило делото срещу К.М. и З.М. ...

... лек автомобил, където го била скрила подсъдимата.   С присъдата на Софийски окръжен съд на З.М. е наложено наказание от девет години „лишаване от свобода“, а на съучастника й К.М. – шестнадесет години „лишаване от свобода“. Държавното обвинение ще протестира размера на наложеното наказание пред въззивната съдебна инстанция.           


Тричленен състав на Върховния касационен съд измени присъдата на Апелативен съд –

Тричленен състав на Върховния касационен съд измени присъдата на Апелативен съд – ...

... заради възрастта, се отчита несъблюдаване на сериозни фактори, относими към пътната безопасност, формулиращи пренебрежителното отношение на Славов към стриктното спазване на правилата. Затова той трябва да изтърпи ефективно наложеното му наказание „лишаване от свобода“. В тази част присъдата на ВтАС следва да бъде оставена в сила“, категорични са върховните съдии.


Пo oбвинитeлeн aкт нa Рaйoннa прoкурaтурa-Cтaрa Зaгoрa e ocъдeн мъж

Пo oбвинитeлeн aкт нa Рaйoннa прoкурaтурa-Cтaрa Зaгoрa e ocъдeн мъж ...

... нeя.Жeнaтa ce oпитaлa дa избягa, нo мъжът нe ѝ пoзвoлил. Тя зaпoчнaлa дa викa зa пoмoщ и при втoрия oпит уcпялa дa излeзe oт църквaтa. Прeз тoвa врeмe мъжът ce oтдaлeчил, нo пo-къcнo e бил зaдържaн oт пoлициятa.Приcъдaтa пoдлeжи нa жaлбa или прoтecт прeд Oкръжeн cъд-Cтaрa Зaгoрa.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦОкръжен съд – Благоевград наложи наказание „Лишаване от свобода“  за

Окръжен съд – Благоевград наложи наказание „Лишаване от свобода“  за ...

... предишната му версия, което съдия Аршинков посочи като сериозен пропуск на Прокуратурата.  През август 2017 година, след сбиване в дискотека в село Поленица, Димитър Съботанов получи 5 прободни рани в областта на гърдите, след което му бе извършена животоспасяваща операция, а като извършител бе посочен Веселин Бориков.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ


27-годишен мъж е признат за виновен за изнасилване и грабеж,

27-годишен мъж е признат за виновен за изнасилване и грабеж, ...

... избягал. Софийски районен съд е постановил присъда, с която е признал за виновен подсъдимия М. К. по повдигнатите му от Софийска районна прокуратура обвинения, като му е наложил едно общо най-тежко наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години. Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.


Мъжът, който от ревност запали къщата на свой приятел в

Мъжът, който от ревност запали къщата на свой приятел в ...

... си.„Съжалявам. Аз съм от Паничери и за пръв път отидох в Старо Железаре. Съгласен съм на споразумение. Преди работех, но не на трудов договор”, каза Сашо пред магистратите. В момента той излежава втора поред присъда.Днес той получи наказание в размер на 2 години „лишаване от свобода”, при първоначален строг режим.Районният съд в Сливен върна на прокуратурата делото срещу обвинения

Районният съд в Сливен върна на прокуратурата делото срещу обвинения ...

... в най-едната част на гетото. Стотици хора изпратили пари по посочена банкова сметка, която била на негово име. На разпоредителното заседание Окръжният съд отхвърли всички искания на защитата за връщане или прекратяване на делото, както и за провеждането му при закрити врата. Първото същинско заседание е насрочено за 11 февруари.


37-годишният крими герой Диян Тончев по прякор Камбаната бе изправен

37-годишният крими герой Диян Тончев по прякор Камбаната бе изправен ...

... съдебната зала защитникът му заяви, че искането на прокуратурата за постоянен арест било предимно на база съдебното минало на крими героя и множеството престъпления, които е извършил. Адв. Колева поиска изменение на мярката му за неотклонение с по-лека – подписка. Очаква се съдебният състав да се произнесе около 16 часа.


Съдебната сага по делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората продължава

Съдебната сага по делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората продължава ...

... бил пребит от полицаите, участвали в акцията по задържането му. Обвинени и дадени на съд са петима униформени.И макар процесът да продължава вече 15 години, веднъж вече се стигна до финал - петимата обвиняеми бяха изпратени зад решетките. Месеци по-късно обаче делото беше върнато за ново разглеждане.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков Кристиан Николов за първи път

Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков Кристиан Николов за първи път ...

... председател на състава Веселина Ставрева обаче отведе майката на Кристиан Десислава от качеството й на негов защитник. Адвокатите на Николов са двама - Любомир Таков и Константин Симеонов.Те не са съгласни с обвинението срещу клиента им, че убил умишлено Милен Цветков и че случаят е особено тежък.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Софийската градска прокуратура (СГП) е внесла протест срещу присъдата на

Софийската градска прокуратура (СГП) е внесла протест срещу присъдата на ...

... други потърпевши събраха повече от 15 000 подписа с искане да се отмени съкратеното съдебно следствие при такива тежки престъпления. Процедурата дава право при такъв процес извършителите да признават вината си, приемат всички факти, събрани от прокуратурата, и получават по лека присъда. Искането беше внесено и гласувано в Народното събрание.Прокуратурата излезе с официална информация за присъдата на Викторио Александров.

Прокуратурата излезе с официална информация за присъдата на Викторио Александров. ...

... прокуратура поиска на подсъдимия да бъде наложено най-тежкото наказание за убийство – доживотен затвор без право на замяна. Днес Софийският градски съд призна подсъдимия за виновен по всички обвинения. Прокуратурата ще продължи да настоява за най-тежкото наказание и ще внесе протест срещу присъдата в Софийския апелативен съд.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Викторио Александров е признат за виновен за убийство на приятелката

Викторио Александров е признат за виновен за убийство на приятелката ...

... Novini.bg. Вчера прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за подсъдимия. На първа инстанция съдът постанови присъда от 20 години затвор при строг режим. Викторио ще трябва да изплати и кръвнина на почерненото семейство на убитата Дарина. Той ще трябва да покрие и разходите по делото.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Украинският тираджия Октавиан Бетиан, които причини смъртта на трима души на

Украинският тираджия Октавиан Бетиан, които причини смъртта на трима души на ...

... състояние, но не е преглътнал факта, че е участвал в това събитие. Това е неговото състояние. Той е смазан емоционално", коментира защитникът му. От прокуратурата в Ямбол уточниха, че тирът на украинския шофьор е бил паркиран с часове на пътното платно, като по този начин е пречел на движението.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ


Коронавирусът провали начало на знаков съдебен процес във френския град

Коронавирусът провали начало на знаков съдебен процес във френския град ...

... една от обвиняемите й прилоша и се наложи да бъде изведена.Обвиняемите българи са членове на пет семейства от Плевен, които насилствено са принуждавали поне 33-ма души да просят. Жертвите вече са върнати в България и няма да присъстват на процеса.Затова съдът реши да отложи началото на процеса за 1 февруари.


Бивша затворничка от Сандански, лежала зад решетките за измама, осъди

Бивша затворничка от Сандански, лежала зад решетките за измама, осъди ...

... не си спомнят да са правили обиск на Мария.Съдът отхвърлил иска от 10 000 лв. за периода, през който ищцата е била в ареста с мярка на съда, заради изтекла давност. По отношение на втория иск, магистратите считат, че справедливото обезщетение е 700 лв. Решението подлежи на обжалване пред ВАС.Върховната касационна прокуратура (ВКП) взе на специален надзор воденото от

Върховната касационна прокуратура (ВКП) взе на специален надзор воденото от ...

... цинизъм и дързост, и за държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение.С определение на Районен съд-Ловеч по отношение на обвиняемия е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. По-рано досъдебното производство бе взето на специален надзор и от Апелативна прокуратура - Велико Търново и Окръжна прокуратура - Ловеч. Разследването продължава.


16 години лишаване от свобода при първоначален строг режим получи

16 години лишаване от свобода при първоначален строг режим получи ...

... лева. Няколко минути по-рано синът й Георги я оставил с колата, след като двамата вечеряли. Покушението срещу Виолета е имало цел - нотариалните актове на всички имоти на фамилията са били винаги в чантата на жената. Присъдата на Дечкин подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив. 


Софийският апелативен съд е потвърдил оправдателната присъда по делото за

Софийският апелативен съд е потвърдил оправдателната присъда по делото за ...

... Божидар Василев, бивш началник на отдел в Главна дирекция "Охранителна полиция", Палма Иванова, отговаряща за безопасността на труда в завод "Миждур" и собственикът Валери Митков.Апелативният съд е приел, че Окръжен съд - Видин е провел надлежно, пълно и всестранно съдебно следствие, като е изяснил релевантните факти в пълния им обем.


Български шофьор ще плаща 3400 евро глоба за подкуп на

Български шофьор ще плаща 3400 евро глоба за подкуп на ...

... за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави-членки на ЕС. На база на този документ било образувано делото в Добричкия окръжен съд. Нарушителят ще плати левовата равностойност на санкцията от 6649,82 лв., постановиха магистратите. Решението може да се обжалва в 7-дневен срок пред Варненския апелативен съд.


Санитар, който почти 5 години блудствал с малолетно момиче, е

Санитар, който почти 5 години блудствал с малолетно момиче, е ...

... наложил наказание от 9 години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. С оглед съкратеното съдебно следствие, на основание чл. 58а, ал. 1 от НК, то е редуцирано с 1/3, а именно – шест години „лишаване от свобода“. Осъдителната присъда подлежи на обжалване пред въззивната инстанция.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!Гръцки съд постанови доживотен затвор за четирима българи за трафик

Гръцки съд постанови доживотен затвор за четирима българи за трафик ...

... тайниците на дрогата в автомобилите. Българите са на възраст между 21 и 55 години. Не се посочват имената им. Хероинът е внесен в Гърция през турско-гръцката граница, съобщават от полицията и според разследващите органи се предполага, че идва от България. Наркотикът е бил предназначен за разпространение в Атина, твърдят разследващите.


30-годишната Натали Д. стана за смях, след като бе щракната от

30-годишната Натали Д. стана за смях, след като бе щракната от ...

... й е сключил споразумение с прокуратурата, Натали е признала вината си за престъплението и се е разминала с парична глоба, показва проверка на сайта.  Обвиняемата е санкционирана да заплати глоба в размер на 100 лева и разноските по делото - 139,49 лв.  Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.


Турският лидер на секта и проповедник Аднан Октар е осъден на 1074 години

Турският лидер на секта и проповедник Аднан Октар е осъден на 1074 години ...

... беше арестуван през 2018 г. заедно с 200 сътрудници, след обвинения в сексуално насилие и отвличане на непълнолетни.Телевизионният канал на Октар излъчваше негови предавания, заобиколени от жени, които той нарича "своите котенца".В миналото Октар обвини британското разузнаване, че е поискало турските власти да предприемат действия срещу него.Превод и редакция: БЛИЦ


Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста тримата

Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста тримата ...

... разузнавателни средства, ние не можем да предоставим на съда веществени доказателствени средства непосредствено", отговори наблюдаващият прокурор Градев.Съдът не се съобрази с исканията на адвокатите за "домашен арест". А определението за постоянната мярка "задържане, под стража" подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Барабанистът на най-големия оркестър за тракийска народна музика "Канарите" Стоян

Барабанистът на най-големия оркестър за тракийска народна музика "Канарите" Стоян ...

... за разпространение на наркотици. Осъден е на 9,5 години от Окръжен съд, след това Апелативен съд намалява присъдата на 6. През 2012 година Стоян Канара напуска затвора. Музикантът е част от известната фолклорна група "Канарите", основана от неговия баща Атанас Стоев. Близък приятел е на певицата Ивана.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!Зарязан мъж запали колата на изгората си в Лясковец след

Зарязан мъж запали колата на изгората си в Лясковец след ...

... Ст. Загора, Г. Оряховица и Лясковец криминалистите влезли в дирите на извършителя – 45-годишен мъж от Ст. Загора, неизвестен до момента на полицията. На 30 декември той е задържан на територията на родния си град. На 31 декември той е привлечен като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение "подписка".


С наложени наказания е приключило делото срещу петима подсъдими, обвинени

С наложени наказания е приключило делото срещу петима подсъдими, обвинени ...

... държавното обвинение. С определение на съда на Г.М., С.Н. и И.Д. са наложени наказания от по една година „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, а на Х.Х. и Г.А. – по една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени.


Дете осъди застрахователна компания пет години след като претърпя пътен

Дете осъди застрахователна компания пет години след като претърпя пътен ...

... и Новия мост. Тогава ги връхлита лек автомобил „БМВ“ с 27-годишен водач зад волана. Превозното средство блъска децата, а едно от момичетата се оказва със счупена дясна раменна кост.Пет години по-късно момичето, със съгласието на баща си, заведе иск срещу компанията, сключила застраховка „Гражданска отговорност“ с водача на лекия автомобил.


Тримата младежи, които през май отвлякоха 16-годишен ученик от Спортното

Тримата младежи, които през май отвлякоха 16-годишен ученик от Спортното ...

... в интернет. Допълнително го заплашил, че ако не му даде пари, ще го пребие отново.Тримата си тръгнали, а тормозеното момче успяло да сложи част от разкъсаните дрехи и потърсил помощ от минаващи автомобили по близкия асфалтов път. Такава му била оказана от шофьор, като била уведомена полицията.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Влизат в сила присъдите за зверското убийство в село Езеро, община

Влизат в сила присъдите за зверското убийство в село Езеро, община ...

... безпомощно състояние, тръгнали си и продължили да пият. Върнали се на местопрестъплението на следващата нощ и изнесли тялото на убития извън къщата, оставили го на съседна улица. След това скрили оръжието на престъплението – водопроводната тръба, изчистили къщата от улики и изгорили лични вещи на убития.Решението на ВКС е окончателно.


Задържане под стража за постоянно постанови в първия следпразничен ден

Задържане под стража за постоянно постанови в първия следпразничен ден ...

... служебен защитник, за съдбата му на няколко пъти се интересувала сестра му Божана, която споделила че на практика през годините той не имал постоянна работа и многократно е бил под влияние на алкохола. Той е жертвата се познавали от години, преди време дори били съседи , свързвала ги била …чашката.


Синът на покойния таксиметров бос от Дупница Пламен Миланов –

Синът на покойния таксиметров бос от Дупница Пламен Миланов – ...

... го съд. Собственик на заведението е бивш работник в РПК – Дупница. Кооперацията му дължала пари за заплати, вместо да му изплати дължимата сума, той доплатил и станал собственик на заведението, но то от години не работи. Димитър Миланов го ползва само понякога за частни партита, разкриха жители на селото.


Внесоха обвинителния акт за катастрофата, при която загина Милен Цветков.

Внесоха обвинителния акт за катастрофата, при която загина Милен Цветков. ...

... Знам, че е направил беля и ще си излежи присъдата и толкоз. Друго очаквате ли да кажа аз?До момента Кристиан няколко пъти иска да излезе от ареста, но съда отказва да го пусне с аргумента, че ако е на свобода може да извърши друго престъпление, както и да се укрие.  


По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура, е

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура, е ...

... повдигнатото му от Софийска районна прокуратура обвинение и му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца, като е приведено в изпълнение и наказание по предходно осъждане за срок от девет месеца „лишаване от свобода“. Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.


Политологът Антон Тодоров е спечелил дело срещу Сашо Диков. Това

Политологът Антон Тодоров е спечелил дело срещу Сашо Диков. Това ...

... сайт Епицентър също осъдих за гнусни клевети и лъжи/, Сашо Диков, сайтът Терминал 3, Любомир Кольовски, Поглед.инфо  и още доста лъжливи елементи и сайтове“, допълва Антон Тодоров. Поредният окончателно осъден от мен. Става дума за Сашо Диков, който преди месец беше окончателно осъден от СГС да ми... Публикувахте от в 


Апелативният съд във Варна съобщи, че се осъжда на 18

Апелативният съд във Варна съобщи, че се осъжда на 18 ...

... случвало да бие 75-годишната жена. В деня на скандала мъжът нанесъл множество удари с различни предмети на майка си, след което си легнал да спи. Фатме Д. е починала от мозъчен кръвоизлив, според съдебно-медицинската експертиза, посочват от Апелативния съд.Решението за потвърдената присъда може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.


Сагата с кмета на община Калояново Георги Георгиев продължава. Административният

Сагата с кмета на община Калояново Георги Георгиев продължава. Административният ...

... половина. Административният съд определи действието на Общинската избирателна комисия в Калояново като грубо нарушение на закона и нареди в рамките на 2 седмици процедурата, която е по закон, да се спази, а именно да отстрани Георгиев.  Решението може да се обжалва пред  Върховния административен съд, който вероятно ще има последната дума. 


47-годишният травестит Севдалин Асенов бе обявен за общодържавно издирване, след

47-годишният травестит Севдалин Асенов бе обявен за общодържавно издирване, след ...

... къдевто си направил от най-скъпите процедури, навъртайки сметка от 1683 лева. Когато дошъл момента за плащането, излъгал че парите са в приятелката му отвън, излязъл "да я търси“ и избягал.Травеститът по-рано бе обяснил, че ще съдейства на властите и дал свой адрес в София, на който живеел, но отново не е открит. 


Районният съд в Дупница отказа да пусне от ареста Васил

Районният съд в Дупница отказа да пусне от ареста Васил ...

... беше под домашен арест по разследване за незаконно притежание на боеприпаси. Той беше задържан първоначално на 26 август заради изчезването на Янек Миланов. Каплата е бил за последно с Миланов в нощта на 31 юли, от когато последният е в неизвестност. От началото на август мъжът е обявен за издирване.


По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка

По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка ...

... в града. Янко Й. не е спял при подаден сигнал с палка от полицейски служител, което е предизвикало преследването му с полицейски автомобили. Обвиняемият е допуснал самостоятелно ПТП, след което е задържан от полицейските служители. Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.  


Специализираният наказателен съд наложи наказание от 16 години лишаване от

Специализираният наказателен съд наложи наказание от 16 години лишаване от ...

... тримата подсъдими да изтърпяват наказанията си при първоначален строг режим. Това е втората тежка присъда за Милев през 2020 г. , след като през април Върховният касационен съд потвърди наказанието му от 17 г. и 6 месеца лишаване от свобода за въоръжен грабеж пред банков клон в столичния квартал "Люлин".  


Почти 4 години, след ареста на петролния бос Иван Тобиев,

Почти 4 години, след ареста на петролния бос Иван Тобиев, ...

... предвижда от три до дванадесет години затвор и глоба от 20 000 до 200 000 хил. лв.Тобиев прекара 8 месеца зад решетките и бе освободен срещу гаранция. През август обаче името му отново влезе в криминалната хроника, след катополицията установи, че в базата му край Пловдив се осъществява незаконен добив на инетртни материали.  


Апелативният съд в Пловдив потвърди присъдата на шофьора, прегазил на

Апелативният съд в Пловдив потвърди присъдата на шофьора, прегазил на ...

... управлява моторно превозно средство за срок от 5 години. Делото се гледа в Апелативния съд след протест на Окръжна прокуратура и жалби на подсъдимия и близките на починалото дете. Решението на съда излезе на 2 декември т.г., но то не е окончателно и може да бъде обжалвано пред ВКС, пише otzvuk.bg.


Испански студент влезе нелегално в България, а посещението му приключи

Испански студент влезе нелегално в България, а посещението му приключи ...

... преминават на територията именно на съседната ни държава. В съда стана ясно, че професиите им са архитект, инженер и мениджър. Британците излязоха от съда в Крумовград с присъди след споразумение с прокуратурата. И тримата получиха по 4 месеца „лишаване от свобода“, чието изтърпяване бе отложено с 3-годишен изпитателен срок.  


Районна прокуратура във Видин внесе обвинителен акт срещу 38-годишния М.

Районна прокуратура във Видин внесе обвинителен акт срещу 38-годишния М. ...

... на приемните родители. Блъскал врати и столове, нахлул в една от канцелариите и изкрещял на служителката Ж. И., че “ще й отреже главата, защото тя е взела децата”. През цялото време приятелката му повтаряла, че “ще доведе телевизията”. Сега тя може да изпълни заканата си, когато съдът определи дата за делото.


Бившият началник на митница Свиленград Тодор Караиванов бе признат за

Бившият началник на митница Свиленград Тодор Караиванов бе признат за ...

... 000 евро. Тогава той бе и задържан при акция на ДАНС. От съда уточняват, че с присъдата съдът определя едно общо наказание за двете деяния в размер на най-тежкото от тях, което трябва да изтърпи при първоначален общ режим. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Пловдив.


Приятелят на убитата Антония Венциславова от радомирското село Копаница, е

Приятелят на убитата Антония Венциславова от радомирското село Копаница, е ...

... в землището на радомирското село Николаево останки от човешко тяло. ДНК експертизата показала, че те са на Антония. Окръжна прокуратура - Перник образува досъдебно производство за убийство. След проведени множество действия по разследването като обвиняем е привлечен 36-годишният й приятел от Радомир, с когото имали проблемни отношения.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Окръжна прокуратура – Монтана е предала на съд А.П. (на

Окръжна прокуратура – Монтана е предала на съд А.П. (на ...

... от случаен свидетел, който извикал полиция и медицински екип. Извършителят на грабежа бил установен и задържан. Първоначално той се опитал да отрече за стореното от него, като заявил, че възрастният мъж доброволно му предоставил пенсията си. Впоследствие признал и посочил мястото, където укрил парите. Пенсията е била върната на собственика.


Глоби в размер до 11 хил. лв. ще бъдат налагани

Глоби в размер до 11 хил. лв. ще бъдат налагани ...

... или да не допуснат ревизори в склада. Фирмите, които внасят и изнасят рискови стоки за страните от ЕС, ще могат предварително да обявяват в НАП превозът им, гласят още приетите промени. Това няма да е задължително, а ще се прави по желание. Целта е контролът на НАП да бъде по-ефективен.


Кирил Рашков, който е по известен като Цар Киро, получи

Кирил Рашков, който е по известен като Цар Киро, получи ...

... бъбречна недостатъчност и хроничната обструктивна белодробна болест. Налице са данни, че се нуждае от лечение в спешен порядък за подпомагане на функциите на сърцето. Всички тези обстоятелства дават основание на касационния състав за извод, че наложените наказания не съответстват на изключително тежкото му здравословно състояние и следва да бъдат намалени.“


30-годишен мъж ще се изправи пред варненския съд. Той е

30-годишен мъж ще се изправи пред варненския съд. Той е ...

... средна телесна повреда. Ако се докаже вината му, побойникът може да лежи в затвора от две до осем години. Обвиняемият не е предвиждал настъпването на фаталния резултат от деянието си, но е могъл и е бил длъжен да го предвиди. Той е в ареста от 10 април 2020 г.  


Районна прокуратура-Козлодуй е предала на съд момче на 19 години

Районна прокуратура-Козлодуй е предала на съд момче на 19 години ...

... В хода на разследването по случая е било установено, че действително А.И. нанесъл жесток побой над кучето, удряйки го с лопата за смет по цялото тяло. Тези му действия били съпроводени с репликите „Умри, бе!“, „Ще ме хапеш ли?“ Предстои делото срещу обвиняемия И., който е осъждан, да продължи в съда.


Върховният касационен съд е потвърдил осъдителната присъда спрямо тридесет и

Върховният касационен съд е потвърдил осъдителната присъда спрямо тридесет и ...

... е било констатирано, че ударите с нож били най-малко седем. Част от тях били нанесени със значителна сила и насочени в области от човешкото тяло, където се намират жизненоважни органи – шия, гръден кош и корем. Престъпното деяние било извършено от Владислав К. при превишаване на пределите на неизбежната отбрана.


Общо 10 239 пияни и дрогирани шофьори са заловени от

Общо 10 239 пияни и дрогирани шофьори са заловени от ...

... водачи, които получават присъди обаче, дрогираните се разминават само с административни глоби, тъй като повечето са с чисти досиета. Законът предвижда до 3 години затвор. В такъв случай прокуратурата е длъжна да освободи от наказателна отговорност обвинените и те получават глоба от 1000 до 5000 лв., като продължават да се водят неосъждани.


Апелативен съд-Пловдив потвърди наказанието „доживотен затвор“ за бившия полицай Венцислав

Апелативен съд-Пловдив потвърди наказанието „доживотен затвор“ за бившия полицай Венцислав ...

... само да спазва закона, но и да следи за неговото спазване от трети лица и да санкционира тяхното противозаконно поведение. Вместо това се е саморазправил със своите родители, чрез извършване на най-тежкото престъпление срещу личността, а именно убийство. Решението на Пловдивския апелативен съд подлежи на протест и обжалване пред ВКС.


Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) оставя в сила

Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) оставя в сила ...

... след деянието, а именно вземане на телевизор, лаптоп и дрехи и напускане на квартирата, говорещо за безразличие. По тези съображения Върховният касационен съд не намира основания за редуциране на размера на индивидуализираното от апелативния съд наказание на Борислав Николов, което е съобразено с тежестта на деянието и личността на подсъдимия.


Измина точно една година от двойното убийство в квартал Гагарин.

Измина точно една година от двойното убийство в квартал Гагарин. ...

... бил представителят на държавното обвинение. Според прокуратурата налице са множество доказателства за авторството на деянието, за което задържан, а именно убийство по особено жесток начин на повече от едно лице.В крайна сметка, въпреки дългата пледоария на защитата, Апелативен съд не се смили върху Таков и го върна обратно зад решетките. 


Убиецът от Галиче Аксел Олеков не е обжалвал присъдата, издадена

Убиецът от Галиче Аксел Олеков не е обжалвал присъдата, издадена ...

... а след това я изнасили и ограби.. За извършените престъпления магистратите определиха общо наказание от 18 години за убиеца, а до този момент нито защитата му, нито окръжната прокуратура са обжалвали присъдата. Освен годините в затвора, Олеков трябва да плати на близките на убитото от него момиче 200 000 лева.


Датата е 27 юни 2001 г. Вечерта, около 21 часа,

Датата е 27 юни 2001 г. Вечерта, около 21 часа, ...

... животът на дъщеря му може да се измерва в пари. После научава, че в затвора Цветомир е преминал от строг в по-лек режим, което го вбесява. Прави питане до правосъдното министерство. Завежда гражданско дело за обезщетение и печели на всички инстанции. Цветомир е осъден да плати кръвнина 105 000 лв.


Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят активни

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят активни ...

... от НК. Жената е задържана за срок до 72 часа. Предвид тежестта на обвинението, за което е привлечена към наказателна отговорност, и характера на престъпното деяние, предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Някои номера минават у дома, но зад граница не. Жител

Някои номера минават у дома, но зад граница не. Жител ...

... наложена му от властите в Нидерландия. Мъжът минал на червено с автомобила си в град в „ниската земя“, пише 24rodopi.com. Санкцията пък бе изпратена за разглеждане в Окръжния съд в Кърджали. Тя бе потвърдена от магистратите и пратена за изпълнение към Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите.    


18 години затвор при строг режим наложи Варненският окръжен съд

18 години затвор при строг режим наложи Варненският окръжен съд ...

... с нож в резултат на афект, защото той й нанесъл побой. След това обвинила за кървавото деяние свой познат. Събраните доказателства и експертизи обаче опровергали твърденията й. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна. От прокуратурата съобщиха, че са доволни от размера на наказанието и няма да внасят протест.


Делото срещу тримата роми, които ограбиха и пребиха възрастна жена

Делото срещу тримата роми, които ограбиха и пребиха възрастна жена ...

... дума – „бомба”. Оказа се,че има криминално проявен с такъв прякор. Той бе и първият ни заподозрян. Оказа се, че мъжът има алиби за нощта, потвърдено при разследването. Атанаска е запомнила и дрехите, както и че са говорили български”, допълни разследващия.И към този момент разпитите на свидетелите по делото продължават. 


Окръжен съд Пловдив осъди Екатерина Андреева и Стефан Спасов, майка

Окръжен съд Пловдив осъди Екатерина Андреева и Стефан Спасов, майка ...

... квартирата на нейния приятел – жертвата Поли Стефанов в Пловдив, за да празнуват Стефановден. Празненството започнало от обяд, и тримата употребили голямо количество алкохол, при което се стигнало до скандал, завършил с убийството на домакина. Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 15-дневен срок.Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ


Защитникът на подсъдимия за убийството на Георги в Борисовата градина

Защитникът на подсъдимия за убийството на Георги в Борисовата градина ...

... свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил непълнолетния Георги, като му нанесъл един удар с нож. В резултат на това били засегнати жизнено важни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия. Подсъдимият Матев е под домашен арест с електронна гривна  


Синът на Васил Капланов-Каплата – Никола, е с повдигнато второ

Синът на Васил Капланов-Каплата – Никола, е с повдигнато второ ...

... него. Прокурор Даниела Методиева от Районен съд е протестирала решението пред Окръжен съд – Кюстендил. Районна прокуратура – София също е протестирала решението на съдия Страхил Гошев. Така на 23 ноември ще се гледат двете искания за арест на Н. Капланов, но в Окръжен съд – Кюстендил.OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) потвърди отстраняването от

Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) потвърди отстраняването от ...

... и един от адвокатите му - Лазар Карадалиев. В показанията си пред спецсъда през 2019 г. основният свидетел по делото “КТБ” Бисер Лазов посочва, че през 2014 г. Карадалиев получил от Куюмджиева важна информация за предстоящи действия по разследването, благодарение на която Василев успял навреме да се скрие зад граница.


Извинявам се на семейството си и на жителите на община

Извинявам се на семейството си и на жителите на община ...

... отец в катедралата в Раковски. Успял да си купи юбилейна позлатена монета с лика на папата – лимитирана серия. Този ден дъщеря му Иванина получила първото си причастие от папа Франциск. Това бе един от най-красивите в моя живот, спомня си Георгиев, който точно тогава празнувал и имен ден.  


Eмблематичният пловдивски обирджия Георги Енев, който стана известен с прякора

Eмблематичният пловдивски обирджия Георги Енев, който стана известен с прякора ...

... се предаде сам на 5 юли 2012 г – две седмици след обира. Никой не знае какво е правил Енев през това време. Последва продължителна съдебна сага, като Енев получи 8 години затвор на първа инстанция, но присъдата беше увеличена на 12 години от апелативния съд в Пловдив.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ