Задържане под стража за постоянно постанови в първия следпразничен ден

...
Задържане под стража за постоянно постанови в първия следпразничен ден
Коментари Харесай

Свирепият касапин от Стара Загора получи тежък удар преди празниците

Задържане под стража за непрекъснато постанови в първия следпразничен ден състав на апелативния съд в Пловдив по отношение на 57-годишния старозагорец Божидар Филипов, който е обвинен по дело за ликвидиране на своя прочут Атанас Христов, написа " ".

Филипов бе закопчан на 14 декември, часове откакто инцидентни минувачи откриха в резервоар за боклук край блок 26 в квартал "Три чучура " отрязани до китките човешки ръце.

В рамките на десетина часа криминалистите от ОД на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора съумяха да открият, че останките са 42-годишният Атанас, разпознаването е станало допустимо след идентифициране на снимани преди години за криминалистично досие присъщи татуировки.

В жилището, употребен от Филипов е открит квалифициран за изхвърляне торс на жертвата, убийството е станало вечерта на 2 декември, ден по-късно причинителят изхвърлил в разнообразни контейнери долните крака, главата и дланите на жертвата.

По дадените досега частични показания убийството е станало след приложимост на огромно количество алкохол и счепкване поради тогавашна връзка на Божидар с някогашната му брачна половинка. Смъртта била вследствие на един-единствен удар по главата с бутилка. Разфасоването на натрупа правил в продължение на няколко дни като преди този момент продължавал да се налива с алкохол.

Използвал ножове и ножовка. Молбата за по-лека мярка за неотклонение, вероятно „ домакински арест “ била подписана от обвинения в последния вероятен ден след първоинстанционното определение на старозагорския областен от 16 декември.

„ Престъплението е тежко съзнателно и в закона е планувано наказване - отнемане от независимост от 10 до 20 години. При претършуване на жилището, населявано от обвинения в кв. „ Трите чучура “ в Стара Загора, са открити и конфискувани нож и човешки торс, обгърнат в найлон, с изчезнала глава, без ръце и крайници.

В резервоар покрай блока са открити горните крака на потърпевшия, които са били без длани. На 5 декември при сепариране на битов боклук двама служащи разкрили долните крака на потърпевшия. Според експертна информация, направена на 14 декември, потърпевшият е разпознат по татуировките на предмишницата на лявата ръка.

Експертиза показва, че откритите човешки остатъци са от едно и също тяло. „, разясняват апелативните съдии, съгласно които налице са и трите законови предпоставки за непрекъснатото задържане на обвинения.

До момента Божидар Филипов Крумов не е осъждан, само че заради високия размер на плануваното в закона наказване, механизма и метода на осъществяване на закононарушението, съдът смята, че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение при една по-лека мярка за неотклонение.

Още повече, че методът, по който се е опитал да се отърве от натрупа на потърпевшия, посредством неговото разчленяване и изхвърляне на обособените му елементи в контейнери за отпадък, дефинира обвинения като лице с извънредно висока степен на социална заплаха.
Заседанието е било извършено посредством скайп-връзка сред правосъдната зала и старозагорския затвор.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване, по досъдебното произвеждане са назначени голям брой експертизи включително и сложна психолого-психиатрична.

На този стадий Филипов е представляван от длъжностен бранител, за ориста му на няколко пъти се интересувала сестра му Божана, която споделила че на процедура през годините той не имал непрекъсната работа и неведнъж е бил под въздействие на алкохола.

Той е жертвата се познавали от години, преди време даже били съседи, свързвала ги била …чашката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР