Свирепият 19-г. убиец на бизнесмена от Звиница си получи заслуженото

...
17-годишна присъда при първоначален строг режим на изтърпяване постанови състав
Коментари Харесай

17-годишна присъда при първоначален строг режим на изтърпяване постанови състав на Ямболския окръжен съд по дело за убийство, по което на подсъдимата скамейка се изправи 19-годишният при извършването на престъплението Стоян Бъдев, пише "".

Трагичният за жертвата - 42-годишният Салиф Тефик Салиф, инцидент е станал около полунощ на 2 април 2020 година в Елхово. Съдът прецени, че извършителят е действал по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост.

По време на разследването е установено, че убийството е осъществено в къща, намираща се в град Елхово. Подсъдимият е нанесъл 26 удара с нож в областта на шията и главата на пострадалия, с което е причинил смъртта му.

Запознати с хода на досъдебното разследване припомнят, че Стоян Бъдев е бил преследван часове наред със следово куче след обаждане на телефон 112 от майка му Таня за убит в дома й мъж.

При пристигането на местопроизшествието полицаите открили направения буквално на решето работодател на майката и сина, 42-годишният Салиф. Мъжът е бил собственик на търговска фирма и крайпътно заведение, ползвано основно от водачите на турски ТИР-ове.

Първоначално жената обяснявала, че сама е убила жертвата, но в последствие признала, че ножът е държал синът й, който направил опит да избяга и да се укрие.

При задържането Стоян отказал да дава показания, мълчание той запази и в последствие, но в крайна сметка призна всичко и делото премина в условията на съкратено производство.

Неофициално седмици наред в малкото градче се коментираше, че красавицата Таня и Салиф доста време са били в много близки отношения и че именно тя я „въртяла“ заведението „Касап Салиф“ по пътя за Тополовград. В нощта на убийството бащата на Стоян е спял в една от стаите докато синът, съпругата и жертвата разпивали спокойно в другата. В хода на разпивката внезапно Бъдев станал агресивен и грабнал кухненския нож.

От профила на Салиф във Фейсбук става ясно, че той е бил семеен и имал две деца, съпругата му въртяла друго заведение в Хасковско.

Приятели на младежа намекнаха, че той се е чувствал подтиснат от разпада на семейството и най-вероятно това го е накарало да грабне ножа около полунощ на 2 април.

Очаква се защитата на Бъдев да обжалва размера на наказанието пред Бургаски апелативен съд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР