Според съда може да бъде направено обосновано предположение, че е

...
Според съда може да бъде направено обосновано предположение, че е
Коментари Харесай

Капитанът на "Вера Су" остава за постоянно в ареста

Според съда може да бъде направено обосновано съмнение, че е съпричастен към закононарушението, за което е упрекнат и има заплаха да се укрие, поради това, че е непознат жител и няма непрекъснат адрес в България, оповестява Българска национална телевизия.

Капитанът е упрекнат, че е позволил кораба да заседне и по този метод е била основана заплаха за живота на други хора и доста разваляне на непознат парцел.

Според съда са събрани данни за несъблюдение от страна на капитана на отговорности за сигурността на кораба, без значение, че той не е бил на вахта във въпросната вечер.



Преди да стане ясно решението, служебният бранител на капитана съобщи, че той не е бил на вахта сега, в който корабът е навлязъл в териториалните води на страната.

По негови думи към момента не е изследвано за какво екипажът не е отговарял на радио повиквания и следва това да бъде изяснено. Подчерта, че капитанът не е осъждан, няма заплаха да се укрие и спомага на следствието.

Адвокатът изиска за капитана домакински арест, който той да изтърпи в общинския хотел в Каварна. Капитанът съобщи, че поддържа настояването на юриста си и изрече почитание към съда.

В случай, че остане в ареста, той помоли за по-добри условия. Съдът обаче постанови непрекъсната мярка за неотклонение "задържане под стража ".

Предстои съдът да гледа мярката на втория помощник-капитан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР