Освободиха от ареста Венцислав Дамянов от Световрачене, по прякор Венци

...
Освободиха от ареста Венцислав Дамянов от Световрачене, по прякор Венци
Коментари Харесай

От последните минути: Пореден шокиращ обрат със страшилището Венци Боксьора!

Освободиха от ареста Венцислав Дамянов от Световрачене, по прякор Венци Боксьора. Причината е, че съдът не може да постанови нова мярка, тъй като към момента е в действие миналата - домакински арест, оповестява Българска национална телевизия.

Преди към две седмици Венцислав Дамянов беше пуснат под домакински арест, само че по-късно в сряда вечер още веднъж беше арестуван при профилирана акция на Столична дирекция на вътрешните работи в Световрачене. Първоначално беше задържан за 24 часа, като по-късно прокуратурата изиска задържане за 72 часа. Обвиняемият обаче беше пуснат, тъй като откакто е под домакински арест, сега не е рисков за обществото.

Прокурор по делото е Иво Боев. Той изиска най-тежката мярка задържане под стража. Пред районния съд прокурорът сподели, че са разпитани очевидци, които са разказвали за хулиганските дейности на обвинения. 12 са разпитаните досега очевидци.

Те са дали сведения за набези, които са напълно инициирани от обвинения. След като ги набиел, той даже желал те да работят за него. Затова потърпевшите са мощно обезпокоени, тъй като близки на Боксьора ги карали също така да отдръпват жалбите си и ги заплашвали със разпра.

Защитата от своя страна изиска съдът да не почете поискана мярка за задържане под стража и сподели, че Венцислав е изпълнявал прецизно мярката домакински арест и не е излизал на открито, както настояват локалните поданици, а полицията желала да извади дивиденти от случая.

От показанията на единствения постарадал Йордан станало ясно, че боят става след спор. А нанесените удари били леки. Затова и отбраната не се съгласява с обвиняването за безчинство. Според нея обвиняването е измислено единствено с цел да бъде арестуван под стража.

Припомняме, че по време на акцията в сряда вечерата Столична дирекция на вътрешните работи задържа боксьора, а по-късно флашка със запис на побой му докара и новото дело за безчинство с рецидив.

Причината за повторния арест - всеобщият боязън на хората там. Предходното обвиняване на Дамянов е за побои и закани с ликвидиране. Затова и е бил под домакински арест, само че локалните хора настояват, че рецидивистът в действителност не си стои вкъщи.

Заради безучастие по случая, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков уволни шефа на Второ РПУ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР