Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста тримата

...
Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста тримата
Коментари Харесай

Потресаващи подробности за подкупните ченгета, спипани с тлъсти пачки

Окръжният съд в Русе остави за непрекъснато в ареста тримата служители на реда от Сливо поле, които бяха арестувани за подкупи. Според определението, има заплаха те да се укрият, да влияят на очевидци и да попречат на следствието против тях за редовно изнудване за пари на водачи на основния път Русе - Силистра, съобщи Българска национална телевизия.

До момента има събрани доказателства за общо над 20 подкупа от сред 20 и 800 лв., взети от тримата чиновници на реда.

Автоконтрольорът Емил Моллов, младши инспекторът Назиф Ахмедов и командирът на поделение Борис Борисов, са следени близо 6 месеца, като за задачата са употребявани и специфични разследващи средства. Отчетено е, че по време на техните наряди намалели глобите в региона на Сливо поле.

От Прокуратурата регистрираха, че тримата излизали на промяна със служебни коли без камери и рекетирали най-вече задгранични водачи, като им заявявали, че единствения метод да продължат по пътя си е в случай че платят санкция на място.

Днес беше оповестено още, че са предупреждавали и превозвачи за съществуване на камери на пътя.

"Има такива данни, които са в развой на инспекция. На този стадий напъните са ни ориентирани там, където има корупционно деяние с предоставяне и приемане на парични суми ", разяснява наблюдаващият прокурор Радослав Градев.

От държавното обвиняване дефинираха държанието на тримата автоконтрольори като безочливо, провокативно и надменно. Петимата им юристи обаче бяха безапелационни, че няма задоволително доказателства за тяхната виновност.

"Това, което направиха Окръжна прокуратура, а точно да излязат и авансово да разгласят някои данни от следствието, въпреки и преиначени, въпреки и украсени с едни хубави приказки, даде своят отзив, освен измежду обществото, само че и в Окръжния съд. Това е порочна процедура, която би трябвало да бъде прекратена. Не съществуват данни моят подзащитен да е направил закононарушението,за което е упрекнат. Не съществуват и данни същият да се укрие или да извърши ново закононарушение ", разяснява Борислав Българинов, юрист на Борислав Борисов.

"При този вид каузи, когато Прокуратурата работи със специфични разследващи средства, ние не можем да предоставим на съда материални доказателствени средства директно ", отговори наблюдаващият прокурор Градев.

Съдът не се съобрази с настояванията на юристите за "домашен арест ". А определението за непрекъснатата мярка "задържане, под стража " предстои на обжалване в 3-дневен период пред Апелативния съд във Велико Търново.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР