Български шофьор ще плаща 3400 евро глоба за подкуп на

...
Български шофьор ще плаща 3400 евро глоба за подкуп на
Коментари Харесай

Нашенец сгази лука в Литва и сега лошо му се пише

Български водач ще заплаща 3400 евро санкция за рушвет на пътни служители на реда в Литва. Финансовата глоба бе приета от Добричкия областен съд.

Нашенецът направил провинението на 30 август 2019 година Рано сутринта на шосе в прибалтийската страна патрул го спрял за инспекция.

Униформените го тествали за алкохол. Дрегерът отчел 0,6 промила в издишания въздух. За да не му напишат акт за шофиране в нетрезво положение, българинът предложил на двамата служители на реда по 50 евро подкуп.

Те му обяснили, че прави закононарушение, само че мъжът упорствал и оставил парите сред предните седалки на патрулката. Тогава бил арестуван, измамен под наказателна отговорност и на 1 октомври 2019 година Районният съд в град Мариямполе му наложил солената санкция.

Тъй като мъжът не я платил, литовските управляващи изпратили у нас уверение за използване на правилото на взаимно признание на финансовите наказания, наложени в държави-членки на Европейски Съюз. На база на този документ било формирано делото в Добричкия областен съд.

Нарушителят ще заплати левовата равноценност на глобата от 6649,82 лева, постановиха магистратите.

Решението може да се апелира в 7-дневен период пред Варненския апелативен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР