Sofia Open, квалификации, втори кръгДрагош Мадараш – Пьотр Нестеров 6-4

...
Sofia Open, квалификации, втори кръгДрагош Мадараш – Пьотр Нестеров 6-4
Коментари Харесай

Нестеров отново игра силно, но не успя да стигне до основната схема на Sofia Open


Sofia Open, квалификации, втори кръг
Драгош Мадараш – Пьотр Нестеров 6-4 6-2


Пьотр Нестеров не бе надалеч от дебют в главната скица на Sofia Open, откакто бе изцяло равносилен на №314 Драгош Мадараш във втория квалификационен кръг, само че отстъпи с 4-6 2-6 след повече час и половина на корта.

Ниският % на вкаран първи сервис (52) бе главната спънка пред българина. Въпреки това той за втори следващ път сподели възхитителна борбеност и избави брейкбола, като имаше нелоши благоприятни условия и в двата сета.

Сценарият бе подобен и в двете елементи – ранен пробив за Мадараш, направено с доста старания тъждество от младежа, последвано от серия непредизвикани неточности и рибрейк, който да върне самодейността в ръцете на шведа от румънски генезис.

Въпреки това Нестеров може да си тръгне от „ Арена Армеец “ с високо вдигната глава, откакто записа най-голямата победа в кариерата си против някогашния №76 Салваторе Карузо в първия кръг на квалификациите и не отстъпваше по качества на втория си противник.

Той стартира нерешително и две следващи непредизвикани неточности го изправиха пред брейкбол още в първия гейм. Успя да го отрази с отлично издигната точка, в която дочака момента, в който да навлезе в корта и със стабилен бекхенд по диагонала пречупи противника си. Бе близо да затвори подаването си, само че непредизвиканите неточности го изправиха пред още три точки за пробив, преди навън да реши последната от тях – 0-1.

Статистика: В първото си подаване Драгос Мадараш вкара сервис със 196 км/ч – най-бързият за деня.

Тийнейджърът стигна до 30-30 в два следващи гейма от посрещане, като при 1-2 си създаде добра опция да върне равенството, само че форхендът му откри мрежата. Сервисът вършеше добра работа за Мадараш в тези обстановки и той резервира задатъка си.

Въпреки това след откриващия гейм Нестеров имаше превес в протичащото се на корта. Спечели две следващи подавания на 0, а в същото време оказваше напън над тези на съперника си.

При 2-3 сподели чудесна отбрана, с цел да стигне още веднъж до 30-30, а в идната точка отвърна ловко следващото излизане на противника си на мрежата, с цел да получи брейкбол. Мадараш го отрази, само че изпрати форхенд в мрежата и му връчи нов късмет. Смач в навън на 25-годишния играч върна равенството в сета.

Последва спад в представянето на Нестеров. Двойна неточност го изправи пред 0-30, а бекхенд в мрежата – пред три следващи точки за пробив. В идващите две точки не се стигна до разиграване след положителни начални удари на българина (вторият с 191 км/ч), само че при третата му се наложи да играе на втори сервис. Опита да изтласка съперника си от главната линия и не откри корта от форхенд – 3-4.

До края на сета Марадаш загуби единствено точка в подаванията си и поведе с 6-4.

Статистика: Нестеров вкара едвам 53% първи сервис в откриващия сет, до момента в който съперникът му изигра единствено една точка на втори.

Началото на втората част изглеждаше положително за Пьотр, който поведе с 40-0 в първия си сервис гейм. Опонентът му обаче се възползва от опцията постоянно да играе на втори начален удар и обърна до брейкбол. Последва интензивна замяна на мрежата, при която Нестеров трябваше да извърши сложни волета, само че съумя да надиграе съперника си. Три дюса по-късно още веднъж бе изправен пред точка за пробив, само че я обезврежда с бекхенд уинър. Липсата на задоволително вкарани първи сервиси бе главният проблем пред Нестеров – завоюва 9 от 10 точки на първи, само че на втори бе с успеваемост 20% – 3 от 15. При шестия брейкбол пресили форхенд и бе продънен.

При 1-2 мрежата оказа помощ на представителя на домакините да стигне до 0-30. При 15-30 Нестеров заложи на къса и тя го води до два шанса да изравни резултата в сета. При втория Мадараш не откри корта – 2-2.

Не за пръв път в мача Нестеров позволи спад в равнището си тъкмо откакто се бе преборил с доста старания за добра позиция в срещата. Серия от неточности докара до бърз рибрейк на 15.

Веднага по-късно обаче още веднъж усъвършенства представянето си и с минаващ се задържа в идващия гейм. Два аута на шведа означаваха брейкбол – Мадараш го избави, само че позволи непредвидена нова непредизвикана на мрежата и още веднъж изостана. При втория си късмет българинът бе доста покрай това да приключи точката, само че не бе акуратен с волето.

(Снимка: Sofia Open/LAP.bg)
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР