Макар и Роджър Федерер вече да не е част от

...
Макар и Роджър Федерер вече да не е част от
Коментари Харесай

От времето на Сампрас и Агаси до Алкарас: Федерер разкри коя е любимата му победа на корта

Макар и Роджър Федерер към този момент да не е част от ATP тура от повече от година, то името му е настоящо в света на тениса и до ден сегашен, като въздействието му върху спорта е голямо.

Кариерата на именития швейцарец е знак на спортно дългоденствие, почнала от ерата на Сампрас и Агаси и завършила в годината, в която Карлос Алкарас завоюва първата си " мейджър " купа.

Федерер пък нееднократно през годините е споделял, че неговият огромен кумир е Пийт Сампрас, който беще рекордьор по трофеи от Шлема, когато Голямата тройка към момента не се беше появила на тенис сцената. Именно против Сампрас идва и първата огромна победа на 19-годишния тогава швейцарец, който надиграва 7-кратния първенец на Уимбълдън на неговия обичан шампионат, а Маестрото признава, че тоиз успех е обичан за него в кариерата му:

" Бях първенец на Уимбълдън при юношите няколко години преди да изиграя първия си мач с Пийт. Това беше и единственият път, в когато се изправих против него, това единствено по себе си беше сбъдната фантазия за мен. Поглеждайки обратно, към кариерата си, мога да кажа, че това е може би е обичаният ми мач, който в миналото съм играл. Това беше първата ми среща на Уимбълдън против моя тенис воин и мислех повече за опцията да играя против самия него, в сравнение с за успеха. Щастлив съм, че в действителност получих късмет да играя против него. Срещу другата огромна звезда от това потомство, Андре Агаси, съумях да играя много пъти, само че Сампрас, за жалост, се пенсионира много бързо. " - добави Маестрото.

 

What was Roger Federer`s favourite match?
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР