Единственият български представител в квалификациите за Ролан Гарос - Адриан

...
Единственият български представител в квалификациите за Ролан Гарос - Адриан
Коментари Харесай

Единственият ни представител в квалификациите тръгна успешно на Ролан Гарос

Единственият български представител в квалификациите за " Ролан Гарос " - Адриан Андреев, стартира с побед апътя си към мечтаното пътво присъединяване в главната скица на шампионата от Шлема.

23-годишният българин, който се намира на 236-о място в международната класация, победи Денис Йевсеев от Казахстан с 3:6, 6:4, 7:6.

Българинът се нуждаеше от поврат общо 2 часа и половина на корта, само че въпреки всичко съумя да се оправи с намиращият се е с 69 позиции пред него казахстанец.

Йевсеев реализира два пробива в първия сет и го завоюва с 6:3, само че Андреев отговори по отличен метод и с брейк в деветия гейм на втория сет, съумя да поведе с 5:4, а по-късно да затвори частта с 6:4.

Така се стигна до трети сет, в който казахстанецаповеде с 4:2, само че Андреев реализира скъп пробив, който му оказа помощ да докара нещата до съдбоносен тайбрек до 10 точки.

В него Андреев поведе с 6:2 и 7:3, а първият му и единствен тайбрек пристигна при 9:7. Тогава българинът осъществя точката си се класира за втория квалификациите в Париж.

За място в главната скица обаче Адриан Андреев се нуждае от още две победи. Следващият му конкурент е Джулио Дзепиери от Италия, а възможен конкурент на третия кръг ще бъде Доминик Тийм.

За Андреев пък това е пето присъединяване в квалификациите на шампионата от Шлема, като показателно досега е достигането му до третия кръг на " Ролан Гарос ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР