Александър Лазаров получи много тежка контузия през миналия май, когато

...
Александър Лазаров получи много тежка контузия през миналия май, когато
Коментари Харесай

1 година след тежката контузия: Лазаров се завръща с мач срещу 1/2-финалист от Ролан Гарос

Александър Лазаров получи доста тежка травма през предишния май, когато скъса своето ахилесно сухожилие на Чаланджъра в Маутхаузен и въобще не беше ясно дали в миналото повече ще се завърне на корта. Алека обаче прояви същински подвиг, завръщайки се единствено 4 месеца по-късно и беше с водеща роля за триумфа на България над Казахстан в мача от двойки за Купа " Дейвис ".

Лазаров след това игра и на Sofia Open, където взе сет на Павел Котов, а през този февруари още веднъж оказа помощ на България в срещата на двойки с Босна и Херцеговина, само че това по-скоро бяха изключения от страна на Лазаров, който направи и невъзможното, с цел да бъде част от националния тим. Сега обаче българинът очевидно най-сетне е същински възобновен от тежката травма и ще изиграе своя първи шампионат на сингъл в Чаланджър Тура от една година насам.

 Към момента Алекс към този момент не попада в международната класация, само че ще има опция да употребява " предпазен ранкинг " в първите шампионати от завръщането си, като той беше под номер 284, когато се случи неприятната контузия. Днес родният ни представител ще се завърне на Чаланджъра на червени корто в Скопие, където получи " уайлд кард " за присъединяване, а негов първи противник ще е италианецът Марко Чекинато.

31-годишният тенисист е някогашен номер 16 в света, като може да се похвали с 3 ATP трофеи, а несъмнено най-голямото му достижение идва през 2018-та, когато надигра Новак Джокович на Ролан Гарос и се класира за 1/2-финалната фаза на шампионата.

Срещата сред Лазаров и Чекинато ще започва в 11:30 часа и ще може да се следи директно в уеб страницата на ATP, а Димитър Кузманов също ще играе в македонската столица, откакто не съумя да откри място в квалификациите на Откритото състезание на Франция.



 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР