СподелиТочно преди поредните парламентарни избори, вместо да се появят нови

...
СподелиТочно преди поредните парламентарни избори, вместо да се появят нови
Коментари Харесай

Излезе пореден компромат срещу Промяната

Сподели
Точно преди следващите парламентарни избори, вместо да се появят нови управнически хрумвания или проекти за бъдещето и развиването на страната ни, за следващ път се появява компромат против Промяната. Запис с гласовете на Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Николай Денков беше оповестен от уеб страницата „ Афера “ малко след 17 през вчерашния ден. Според изданието, което към този момент няколко пъти популяризира аудио файлове с диалози сред политици, става дума за партийна среща по време на последните парламентарни избори през 2023 година.

Историята е доста сходна на изнесения предходната година сякаш „ абсурден “ запис от някогашния народен представител на ПП–ДБ Радостин Василев, в който най-после се оказа, че няма нищо скандално, само че беше сполучливо манипулиран с цел да въздейства на обществото. Този път обаче, очевидно не се е намерил някой Радостин Василев, и записът е пуснат анонимно.

Трябва да се означи, че както при първия запис, и при този, значително има извадени изречения от подтекста манипулативно. Заради това, към 2 часа по-късно, от „ Продължаваме промяната “ потвърдиха достоверността на записа и го разгласиха целия, като го качиха на формалната си страница във Facebook. От него към този момент ситуацията наподобява много по-различно от в началото показаното, а разликата сред двете изявления е в трактовката на наличието.

От „ Афера “ извеждат отвън скоби върху цитати като „ ние всекидневен кеш имаме “, „ в случай че има кеш в торби “ и „ още един милион и половина за акцията “, което съгласно изданието е имитация на Кирил Петков към предприемача Пламен Бобоков.

Според „ Продължаваме промяната “ пък записът свидетелства, че на изборите през 2023 не са успявали да съберат пари, с цел да си финансират акцията. „ Сега ситуацията е същото, по тази причина и сме оповестили дарителска акция. Другият извод, който се постанова, е че българските служби ни наблюдават и подслушват. Това може да ви изясни и за какво ГЕРБ и Движение за права и свободи водиха такава люта борба, с цел да ги запазят в този тип “, прибавят от Политическа партия.

Чуйте записа в двата му разновидността:

Това е записът, оповестен в „ Афера “:



Това е записът, оповестен от „ Продължаваме промяната “:



Прави усещане, че ежеседмично излизат разнообразни злепоставящи обстоятелства за Промяната, което обаче не се случва на останалите участващи в изборите партии. Миналата седмица беше мощно раздухана злополуката с Кирил Петков край Аксаково, при която почина човек, само че която в действителност си е злополука на НСО. По-миналата седмица беше изработен опит да се спекулира с хипотетична липса на пари в бюджета, сякаш по виновност на Асен Василев, само че се оказа, че това е неточно показване на числа. Същият сюжет се игра с сякаш насъбрания недостиг във Фонд „ Сигурност на електроенергийната система “ и последвалите закани с повишаване на тока – плашене, станало типично за служебните кабинети. Но се мълчи по тематиката къде са отишли 800 млн. лева, с които е бил зареден фонда преди постоянното държавно управление да подаде оставка. Познавайки политиката на ГЕРБ и чий кадър е служебният министър, най-вероятно са отишли за автомагистрали, от където, както към този момент знаем, елементарно може да се краде.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР