Адриан Андреев (номер 236) попадна сред квалификантите на Ролан Гарос

...
Адриан Андреев (номер 236) попадна сред квалификантите на Ролан Гарос
Коментари Харесай

Първата българска победа на РГ е факт: Андреев спаси мачбол и тримуфира след супер тайбрек!

Адриан Андреев (номер 236) попадна измежду квалификантите на Ролан Гарос в последния вероятен миг и се възползва по най-хубавия вероятен метод от тази опция, надделявайки над Денис Евсеев (световен номер 167) след страховит поврат - 3:6 6:3 7:6(7) за 2 часа и 33 минути игрово време, с цел да се класира за втория кръг на пресявките, където го чака конфликт с 31-ия подложен Джулио Зепиери (световен номер 148), който през предишния сезон доближи до втория кръг на главната скица и беше на косъм от това да вкара бъдещия финалист Каспър Рууд в пети сет.

Андреев напълно водеше разиграванията през цялото време, само че срещаше компликации да свикне с плитките и балонни удари на своя противник, който предпочиташе да стои надалеч зад главната линия и да чака неточности от другата страна на мрежата. Тази тактика пък работеше, тъй като българинът не можеше да откри своите завършващи удари и допускаше голям брой неточности, което разреши на Евсеев да пробие за преднина от 2:1. Впоследствие Ади имаше цели три благоприятни условия да реализира рибрейк, само че по този начин и не съумя да покаже най-хубавата си игра във значимите моменти, а това в допълнение го изнерви и той съобщи сета с нов инкасиран брейк.

Втората част вървеше доста равностойно, като и двамата играчи прекосяваха с лекост през подаванията си, а 30-годишният деец се беше трансформирал в същинска стена от дъното на корта и за втората ни ракета представляваше сериозна компликация да я преодолее.

Стигна се до 3:3, когато родният ни представител си обезпечи точка за пробив, единствено че казахстанецът още веднъж сподели стоманени нерви и избави подаването си.

Видимо обаче Андреев имаше игровото преимущество на своя страна и в деветия гейм осъществя пробив на нула, а доста скоро усили серията си на 3 поредно извоювани гейма, с цел да вкара мача в съдбоносен трети сет.

Там Евсеев проби още на старта и отрази три шанса за рибрейк в идващото си подаване, с цел да се откъсне напред с 3:0. Ади обаче продължи да се бори и изравни резултата за 4:4, а в десетия гейм даже отрази мачбол. Сериозно драма се разигра при 5:5, когато нашият съотечественик имаше два шанса на собствен ред да поведе с пробив, само че не се възползва от тях и в последна сметка се стигна до супер тайбрек, където Андреев пръв поведе с мини пробив за 3:2, реализирайки страховит форхенд уинър по правата, а това докара до серия от цели 4 уинъра от ракета на Адриан, който поведе с 6:2.

Евсеев прекъсна неговата серия с ас и се приближи доста в точките при 6:7 от негова позиция, само че Ади въпреки всичко си обезпечи два мачбола и още при първата от тях пласира неспасяем форхенд по диагонала и можеше да се поздрави с крайната победа в този толкоз трагичен дуел!

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР