Диагностиката на рака ще бъде ускорена чрез използване на изкуствен

...
Диагностиката на рака ще бъде ускорена чрез използване на изкуствен
Коментари Харесай

Ракът ще бъде забелязан два пъти по-бързо с AI технология във всяка болница в Англия

Диагностиката на рака ще бъде ускорена посредством потребление на изкуствен интелект, с цел да помогне на лекарите да ревизират сканирания.

Нова технология ще бъде въведена до всеки отдел по лъчетерапия на NHS в Англия в границите на седмици. AI ще се употребява за автоматизиран обзор на CT и MRI сканирания, помагайки на лекарите бързо да открият раковите кафези.

Според държавното управление това прави процеса два и половина пъти по-бърз. Около 15,5 милиона финансиране ще бъде вложено в инсталирането на технологията в лечебни заведения в цялата страна.

Министърът на опазването на здравето Виктория Аткинс сподели: „ Това е трогателен пробив в нашата работа за възстановяване на диагностиката и лекуването на рака и AI оказва помощ да създадем нашата здравна система по-бърза, по-опростена и по-справедлива. “

Д-р Имоджен Лок, народен профилиран консултант по лъчетерапия в NHS England сподели: „ NHS възприема AI и изгодите от него за пациенти с рак и всяка лъчетерапия отделът скоро ще може да предложи най-новат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР