Турнирът в Куинс е един от първите, които повярваха в

...
Турнирът в Куинс е един от първите, които повярваха в
Коментари Харесай

Шампионът се завръща: Григор и Алкарас оглавяват схемата на турнира в Куинс

Турнирът в Куинс е един от първите, които повярваха в гения на Григор Димитров и му предоставиха " уайлд кард " за главната скица още през 2009-та година, когато българинът беше едвам на 18 години и нямаше съвсем никакъв опит в професионалния мъжки тенис. Настоящата ни първа ракета пък оправдава изцяло доверието, откакто записа победа на старта над Иван Наваро, а във втория кръг отстъпи трагично след два тайбрека на международния номер седем Жил Симон.

Този жест е задоволителен, с цел да завоюва лоялността на Григор, който е заявявал нееднократно, че постоянно ще се завръща назад в Куинс и това е безспорен факт, защото нашият съотечественик е взел 13 пъти присъединяване на конкуренцията а единствените изключения са през 2020-та ( конкуренцията не се организира поради COVID-19 пандемията) и 2021-ва (Григор е контузен).

Всичко това не прави изненадващо събитието, че Димитров ще открие тазгодишния си тревен сезон точно на надпреварата, което завоюва през 2014-та година след трагичен успех над Фелисиано Лопес във финала. Световният номер 10 щеше да бъде подложен под номер две, в случай че шампионатът започваше още през днешния ден, защото само Карлос Алкарас е по-висококласиран от останалите декларирани участници.

Досега нашият съотечественик единствено един път е бил толкоз почитан в Куинс, като това се случва през 2018-та година, когато той губи във втория кръг от Новак Джокович, който таман правеше своето завръщане от травма.

Защитаващият първенец Алкарас и Григор може да са единствените представители на топ 10 все още измежду останалите тенисисти в предварителния лист, само че това по никакъв метод не значи, че ATP 500 надпреварата ще бъде по-слабо от нормално, защото можем да открием имената на още 7 представители на топ 20 - Алекс Де Минор, Тейлър Фриц, Холгер Руне, Томи Пол, Бен Шелтън, Карен Хачанов, Уго Юмбер, Себастиан Баез.

Турнирът ще се организира от 17-ти до 23-ти юни, а през тази година първенецът ще прибави 421 хиляди $ към банковата си сметка.

ATP500 Queen’s Club entry list incl. Alcaraz, Dimitrov, de Minaur, Fritz
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР