Доминик Тийм обяви, че се оттегля от професионалния тенис в

...
Доминик Тийм обяви, че се оттегля от професионалния тенис в
Коментари Харесай

Тийм осъществи обрат на старта на Ролан Гарос и удължи последния си танц в Париж!

Доминик Тийм разгласи, че се отдръпва от професионалния тенис в края на сегашния сезон и единственото му предпочитание беше да се сбогува с най-важните за него шампионати. Ролан Гарос безспорно попада в тази категория, имайки поради, че австриецът е 2-кратен финалист във френската столица, само че това не трогна по никакъв метод домаикините, които не му предоставиха " уайлд кард " за присъединяване и той трябваше да стартира своето присъединяване от квалификациите.

Днес " последният танц " на австреиеца в Париж стартира сполучливо, откакто той реализира поврат над италианеца Франко Агаменоне (световен номер 228) и се приближи на две крачки от класиране за същинския шампионат - 3:6 6:3 6:2 за 2 часа и 18 минути игрово време. В идващия кръг някогашният номер три ще има тежката задача да се изправи против надарения младок Ото Виртанен, който към този момент завоюва 2 Чаланджър трофеи през сезона и беше в главната на миналогодишното класиране на Финландия за 1/2-финалите на " Купа Дейвис ".

Тийм беше посрещнат с бурни аплоддисменти на корт " Сюзан Ленглен ", който за пръв път в историята е употребен за квалификационни мачове. Австриецът първоначално излъчваше сериозна нерешителност, а това не беше изненадата предвид на едвам едната му победа в неговите последни 5 мача и множеството ранни отпадания на Чаланджър равнище. Агаменоне пък се възползва от проблемите на своя противник и бързо се откъсна напред с 3:0 гейма.

Постепенно някогашният финалист се отърси от нервното напрежение и това му оказа помощ да осъществя мълниеносен рибрейк, единствено че тогавашният номер 3 по този начин и не можа да откри задоволително непрекъснат темп в играта си и италианецът още веднъж си върна преимуществото в резултата, а оттова насетне за Тийм нямаше връщане назад в откриващия сет.

" Доминатора " нямаше никакво желание да завършва толкоз безславно последното си присъединяване на Ролан Гарос и все по-често го виждахме да нанася своите мощни удари по линиите, като бекхенд правата му проработи безотказно. Италианецът отстъпваше все по-назад от главната линия и това даваше опция на любимеца да го матира с чудесно изпълнени къси топки, които бяха в главната на пробива за 4:2 в интерес на Тийм, като тъкмо този миг реши изхода на втората част и спечелилият щеше да се дефинира в трети съдбоносен сет.

Там 17-кратният ATP първенец беше безмилостен още от старта, осигурявайки си задатък от два брейка и въпреки Агаменоне да се опита да се завърне в мача, то австриецът не го разреши и по този начин си обезпечи най-малко още един в своята кариера на обичаната си конкуренция на червени кортове!

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР