Здравният министър Христо Хинков заяви, че ще се бори за

...
Здравният министър Христо Хинков заяви, че ще се бори за
Коментари Харесай

Здравният министър: Ще искам увеличение за Спешна помощ догодина

Здравният министър Христо Хинков съобщи, че ще се бори за нарастване на парите в незабавната помощ, само че от следващата година.

Пред бТВ той предвижда, че това нарастване може да е сред 15 и 20 на 100.

Хинков бе безапелационен, че сега не се плануват пари за нараствания на заплатите за медиците от Спешната помощ. Той напомни, че предходната година е имало две нараствания.

Това, което мога да направя до края на годината, е да ги прекатегоризираме дружно с Министерството на труда и обществената политика, сподели Христо Хинков.

По думите му трудът им ще стане първа категория и това ще има даде опция следващата година да желаят доста по-високи пари.

По мотив на изнесена информация за средствата, които получава шефът на „ Майчин дом “, Хинков съобщи, че „ когато един човек стартира да взима пари, които не е сънувал, че е можел да взима преди 10-15 година, той стартира да се трансформира “. Той дефинира случая като феодализация.

Здравното министерство е направило инспекции в болничното заведение, които посочили, че нивото на заплати е достигнало равнището от Колективния трудов контракт. Има незаслужено систематизиране на ДМС, изясни здравният министър.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР