Твърденията за свръхкапацитета на Китай, разпространяван от някои западни политици

...
Твърденията за свръхкапацитета на Китай, разпространяван от някои западни политици
Коментари Харесай

Светът призовава за повече търговско сътрудничество и партньорство с Китай

Твърденията за „ свръхкапацитета " на Китай, популяризиран от някои западни политици и медии, се основава на страха на Запада от опциите и капацитета за развиване на китайската стопанска система и секторите, свързани с новите енергийни източници. Това разясняват интернационалните специалисти, наблягайки, че Китай ще продължи да играе основна роля в обезпечаването на дълготрайната непоклатимост на международната верига за доставки.

Едуард Кисветер, ръководител на Световната митническа организация (СМО), съобщи, че Китай се е трансформирал в международен водач в вложенията, технологии за възобновима сила и обвързваните с тях индустриални планове. „ Разбирам, че това може да провокира опасения в някои елементи на света, само че не съм склонен с мненията и анализите на някои западни страни. Тези теории са учредени на боязън ", сподели Кисветър, който е и комисар на Националната организация по приходите на Република Южна Африка. " Трябва да приемем отвореност и по-приобщаващ метод и да мислим за евентуалните партньорства и общата работа, а не за нещата, които ни разделят. В рамките на Световна митническа организация сигурно се стремим да насърчаваме построяването на повече партньорства с Китай ", добави той.

При присъединяване си на интернационалната конференция на Световната митническа организация за Одобрени стопански оператори (Authorized Economic Operator; AEO) при започване на май в Шънджън, Кисветер още веднъж акцентира забележителната роля на Китай в международната търговия. „ 25% от международната търговия включва Китай. За множеството страни Китай е основен търговски сътрудник, по тази причина би трябвало да следим от близко трендовете на китайската стопанска система. “

Подкрепена от зеления преход и индустриалната рационализация на своите компании, външната търговия на Китай се е нараснала с 5,7% на годишна база до 13,81 трилиона юана (1,91 трилиона долара) през първите четири месеца, до момента в който износът й е повишен с 4,9% до 7,81 трилиона юана. Това демонстрират последните публични данни на Генералната администрация на митниците.

Снори Олсен, комисар по приходите и митниците на Исландия, съобщи, че теориите за " китайския свръхкапацитет " са неправилни и не се основават на действителни обстоятелства. Той акцентира, че търговията сред Китай и Исландия ще продължи да пораства, откакто двете страни подписаха съглашение за взаимно признание на Одобрени стопански оператор (AEO) в Шънджън предходната седмица. Подобни съглашения разрешават на митническите органи да признават сертифицирани компании за опростяване на митническото оформяне. Това ускорява интернационалното съдействие, както и усъвършенства процесите за партньорство сред предприятията и други държавни ведомства. Към 13 май Китай е подписал такива съглашения с 28 стопански системи, обхващащи 54 страни и райони.

Сю Хункай, заместник-директор на Комитета за икономическа политика към Китайската асоциация за политически науки, съобщи, че комерсиалната среда сред Китай и страните от самодейността " Един пояс, веднъж " остава релативно постоянна. Китайският експорт за Югоизточна Азия, Латинска Америка и Централна Азия поддържа бърз напредък от началото на годината, компенсирайки по-бавния напредък на износа за някои развити стопански системи. Например, търговията на Китай с Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) набъбна с 8,5% на годишна база до 2,18 трилиона юана през първите четири месеца, което съставлява 15,8% от общата външна търговия на Китай.

Лиен Мин, шеф на Института за интернационална търговия към Китайската академия за интернационална търговия и икономическо съдействие, акцентира, че напъните би трябвало да се концентрират върху ускорение на подписването на съглашения за свободна търговия с нововъзникващи пазари и актуализиране на съществуващите съглашения. Това е належащо за стабилизиране и възстановяване на политическата и регулаторната среда, пред която са изправени експортьорите както в Китай, по този начин и в чужбина.

На 13 май в Пекин се организира среща за поощряване на интернационалната търговия и вложения, която събра 170 участници от 40 страни и райони. Те се сплотиха към мнението, че Китай, като втората по величина стопанска система в света, форсира развиването на нови качествени производителни сили. Това основава обилни благоприятни условия за световния стопански напредък.

Дилма Русеф, шеф на Новата банка за развиване и някогашен президент на Бразилия, акцентира, че моторът на китайския стопански напредък се трансформира. Той към този момент е подтикван основно от бързото развиване на нови качествени производителни сили. Увеличаващите се вложения в дълготрайни активи и бурното развиване на високотехнологичния бранш са въодушевяващ образец за целия свят. Китайската стопанска система показва висока еластичност и резистентност.

Адам Дънет, член на Търговската камара на Европейски Съюз в Китай, означи, че съгласно скорошно изследване, множеството компании в организацията имат печелившо съдействие със своите китайски сътрудници и са засилили вложенията си на китайския пазар.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед12627Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед21259Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед15229Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед10593Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед13570Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118250Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР